LYS için 46 derece sıcaklığın altında ter döktüler

LYS için 46 derece sıcaklığın altında ter döktüler

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), termometrelerin 46 dereceği gösterdiği Antalya'da da yapıldı.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), termometrelerin 46 dereceği gösterdiği Antalya'da da yapıldı. Öğrenciler sınıflarda, aileleri ise dışarıda sıcak altında ter döktü.

        Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan LYS maratonu bugün başladı. 81 ilde yapılan sınavlarda ilginç görüntüler oluştu. Sınava giren öğrenciler içeride aileleri de büyük heyecan yaşadı. Çocukları için dua eden, Kur'an-ı Kerim okuyan anne ve babalar renkli görüntüler oluşturdu. Termometrelerin 46 dereceyi gösterdiği turizmin başkenti Antalya'da aileler çocuklarını ağaç altlarında ya da binaların gölgelerinde beklemeyi tercih etti. Bazı anne babaların çocuklarını beklerken uyuya kaldığı görüldü.

        Kardeşini Alanya'dan sınava getirdiğini belirten Tahir Meri, onu ailecek sabırsızlıkla dışarıda beklediklerini söyledi. Meri, kardeşinin bir yıl boyunca çalıştığını, emeğinin karşılığını alacağına inandığını ifade etti. Çocuğunu beklerken Kur'an-ı Kerim okuyan anne Naime Demir ise "Çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin. Biz daha çok heyecanlıyız. Dua ediyoruz. Bir şekilde onların yanında olmaya çalışıyoruz. Hava çok sıcak ama o kadar çok motive olmuşuz ki sıcağı bile hissetmiyoruz." dedi.

Öte yandan sıcaklığın çok yüksek olduğu Antalya'da yerli ve yabancı turistler kendilerini dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne attı. Sahili tıklım tıklım dolduran kalabalık, burada az da olsa serinlemenin keyfini çıkardı.
CİHAN