LYS tercih sonuçları açıklandı !

LYS tercih sonuçları açıklandı !
Güncelleme:

Milyonlarca kişinin merakla beklediği LYS tercih sonuçları açıklandı.

LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) tercih sonuçları için bekleyiş son buldu. ÖSYM sonuç sayfası üzerinden sorgulanan LYS tercih sonuçları ardından gözler kayıt dönemine çevrildi. İşte LYS tercih sonuç sorgulama sayfası ve üniversite kayıt dönemine ilişkin detaylar

ÖSYM, yaklaşık 2 milyon adayın merakla beklediği üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Adaylar, kazandıkları programı ÖSYM’nin internet adresinden öğrenebilir.

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. 12 Mart’ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile 10-11 ve 17-18 Haziran’da düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ardından 18-26 Temmuz’da üniversiteler için tercihler alındı. Tercih sonuçları ÖSYM’nin internet adresinden açıklandı. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle nereye yerleştiğini öğrenebilir. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 

LYS TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KAYITLAR 11 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos’ta alınacak. Kazanan adayların, gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu. Bu süre içerisinde başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar, haklarını kaybedecek. Elektronik kayıt yapanlar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlemlerini gerçekleştirecek.

LİSEDEN MEZUN OLAMAYANA GEÇİCİ KAYIT

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde üniversitelere geçici kayıtları yapılacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık’a kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları alınacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları ise silinecek. Bu durumda olan ve belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayanların kayıtları gerçekleştirilmeyecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

LYS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak kayıt işlemlerinde, kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar açıklanacak. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak.

Seçiniz...