Mahkemeden Neşet Ertaş kararı

Mahkemeden Neşet Ertaş kararı
Güncelleme:

Neşet Ertaş’ın ailesinin açtığı marka davasında mahkeme, "Neşet Ertaş" markasının hükümsüzlüğüne ve sicilden silinmesine karar verdi.

Türk halk ozanı Neşet Ertaş 25 Eylül 2012’de hayatını kaybedince geriye mirasçıları olarak eşi Nigar Leyla, kızları Döne ve Canan ile oğlu Hüseyin’i bıraktı. Neşet Ertaş’ın mirasçıları, geçen yıl ticaretle uğraşan Osman Paşa Şahin’in “Neşet Ertaş” adını TPMK nezdinde kendi adına tescil ettirdiğini öğrendi.

Hürriyet gazetesinden Özge Eğrikar'ın haberine göre Neşet Ertaş’ın yasal 4 mirasçısı, bunun üzerine avukatları Ercan Bahadır aracılığıyla İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne marka tescilinin iptali ile marka hükümsüzlüğünün sicilden terkinine ilişkin dava açtı. Ertaş’ın ailesi, davalı Osman Paşa Şahin’in tescil ettirdiği “Neşet Ertaş” ibareli markanın sahibi olmadığını bilmesine rağmen kendi adına tescil ettirerek dürüstlük kurallarını ihlal ettiğini belirtti.

Davalının Neşet Ertaş isminin itibarından ve tanınmışlığından haksız bir biçimde faydalanmak istediğini öne süren Ertaş’ın 4 mirasçısı, mahkemeden marka tescilinin iptali ile hükümsüzlüğüne karar verilmesini istedi.

Hürriyet

Etiketler Neşet Ertaş