Mal varlıklarına el konulacak

Mal varlıklarına el konulacak

Yeni kanuna göre, FETÖ’den aranan firari isimlerden Zekeriya Öz Adil Öksüz, Ekrem Dumanlı gibi isimlerin mallarına el konulacak

Başta FETÖ davasından arananlar olmak üzere kaçak zanlıların mallarına el konulmasına ilişkin düzenleme TBMM'de kabul edildi. Artık mahkeme kararı olmadan da, kovuşturma aşamasında, kaçak sanıkların Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konabilecek. Düzenleme başta kaçak askerler olmak üzere Zekeriya Öz, Adil Öksüz, Ekrem Dumanlı, Ergun Babahan, Emre Uslu gibi isimleri de kapsıyor. Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan değişiklik uyarınca, kovuşturma aşamasındaki kaçak kişilere yönelik düzenleme ve yargılama usulü, soruşturma evresinde de uygulanacak. Kaçak sanığın cumhuriyet savcısına başvurmasını sağlamak amacıyla Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konulabilecek ve gerektiğinde idaresi için kayyum atanacak.

Tasarının benimsenen bir başka maddesi ile de, askerler hakkında devletin güvenliğiyle ilgili verilen tutuklama kararlarının infazı sivil cezaevlerinde yapılacak.

Sözcü