Malatya'da Müdür Yardımcısının Sosyal Medya Paylaşımları

Malatya'da Müdür Yardımcısının Sosyal Medya Paylaşımları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağababa, bazı sivil toplum kuruluşları, sendika üyeleri ve vatandaşlar, kentteki bir okul müdür yardımcısının sosyal medyadan halk oyunlarına ilişkin paylaşımını halay çekerek, protesto etti

MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, bazı sivil toplum kuruluşları, sendika üyeleri ve vatandaşlar, Malatya'daki bir okul müdür yardımcısının sosyal medyadan halk oyunlarına ilişkin yaptığı paylaşıma halay çekerek, tepki gösterdi.

Ağbaba, Yeşilyurt ilçesindeki Malatya Gazi Anadolu Lisesi önünde yaptığı konuşmada, Malatya'nın, herkesin bir arada barış içerisinde yaşadığı Türkiye'nin mozaiği bir kent olduğunu belirterek, bu kentte hiç kimsenin giyiminden, kuşamından, yaşamından dolayı sorgulanarak ayrıma tabi tutulmadığını ifade etti.

Türkiye'deki tüm yörelerde insanların mutluluklarını halay çekerek kutladığını anlatan Ağbaba, şöyle devam etti:

"İnsanlar mutluluklarını düğününde halay çekerek kutlar. Hiç kimse çocuklarımızın halayından, el ele tutuşmasından farklı bir sonuç çıkarmaz, aklına bile gelmez. Biri 10-12-15 yaşındaki çocuklarımızın el ele tutuşup, omuz omuza halay çekmesini yadırgıyor. Adı üstünde, omuz omuza halay çekiyor. Dayanışma, mutluluk bunları paylaşıyor, kendi kardeşleri ve arkadaşlarıyla. Buradan farklı bir sonuç çıkarmak aslında bir dönemden beri bu coğrafyada yaşadığımız bazı şeyleri hatırlatıyor."

Sosyal medyada bu paylaşımı bir öğretmenin yapmasının üzüntü verici olduğunu belirten Ağbaba, geçen yıllarda AK Parti'ye yakın sendikalara üye olanların okullarda yönetici olarak görevlendirildiğini ileri sürerek, bu tür çarpık anlayışların da bu nedenle ortaya çıktığını kaydetti.

Müdür yardımcısının ayrıca sosyal medyadan partilerini eleştiren paylaşımlarının da olduğunu ifade ederek, bunları eleştiren Ağbaba, "Okul önünde eylem yaptığımız için utanç duyuyorum ve bu anlayışı kınıyorum. Bu anlayış, yok edilmesi gereken bir anlayış. Bu anlayış derhal aramızdan çekilmeli, bu anlayış çocuklarımıza gençlerimize zararlıdır." değerlendirmesinde bulundu.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da paylaşımları dolayısıyla müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra davul zurna eşliğinde okul önünde halay çekerek, müdür yardımcısına tepki gösterdi.

Malatya Gazi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı N.T'nin sosyal medya hesabından halk oyunları oynayan bir ekibin fotoğrafının üzerine, "kızlı erkekli" halk oyunları oynanmasını eleştiren yorumda bulunduğu iddia edilmiş, hakkında soruşturma başlatılmıştı.