Malatya'da şiddetli deprem

Güncelleme:

Malatya'da merkez üssü Pütürge olan 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD'ın internet sitesinden alınan bilgilere göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 5.2, derinliği ise 6.72 kilometre olarak açıklandı. 

Sarsıntı, çevre ilçe ve illerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi, Pütürge merkezli depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu.

"OLUMSUZ İHBAR YOK"

Malatya Valisi Aydın Baruş, "Şu an için olumsuz bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası AFAD Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Merkez üssü Malatya / Pütürge olan 5.2 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim beterinden korusun." dedi.

BAKAN KURUMDAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. 

Süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Kurum, "İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik" dedi.

Malatya Pütürge'de deprem

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN UYARI

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından Malatya depremi ile ilgili paylaşım yaptı.

Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Arkadaşlar, Malatya- Pütürge/Tekederesi yöresinde 5,2’lik deprem oldu. Daha önce, 12/11/2021’de de burada 4,8 deprem olmuştu. Biliyorsunuz, 2020 Elazığ depreminden sonra büyük depremlerin Çelikhan- Erkenek hattına doğru kayacağını söylemiş yöneticileri uyarmıştım. Bugünkü deprem de gösteriyor ki depremler bu hatta doğru ilerliyor. Deprem zamanı bilinmez ama, yerel yöneticilerin dikkatli olup “Risk Azaltma Planlarını” hazırlayıp çalışmalarını yapmasında fayda vardır. Sevgiyle."

Malatya'da şiddetli deprem - Resim : 2