Malazgirt’te Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Malazgirt’te Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği yoğun ilgi gördü.

Muş'un Malazgirt ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği yoğun ilgi gördü.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Malazgirt Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğumunu kutlamak için Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Peygamber sevdalıları, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Malazgirt Müftülüğü'nün organize ettiği "Gelin Birlik Olalım" temalı etkinlikte söz alan Korkut Müftüsü Mehmet Ali Kuştaşı, kutlu doğumun kardeşlik, sevgi ve muhabbet olduğunu belirterek, "Allah birlik ve beraberliğimizi bugün olduğu gibi her daim devam ettirsin. Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki ana teması "Gelin Birlik Olalım'dır. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Ülkemizin her karış toprağında birlik ve beraberlik tohumları ekmeliyiz. Peygamber Efendimiz diyor ki birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için selamı yayın. Tanıdık tanımadık herkese selam verin. Bizler Müslümansız, elhamdülillah kitabimiz Kur'anı Kerim'dir. Yüz yıllardır Müslümanlar kardeş kavgası içine girmişler. Yüz binlerce sahabe bir birini öldürmüştür. Yüz yıllardır Müslümanların canı malı mülkü gayrı müslümün eline bırakılmış. Yıllarca Müslümanlar üzerinde çeşitli oyunlar oynanmış ve bir birlerine düşürülmüştür. Tüm Müslümanlar kardeştir, artık kimse kardeşkanı dökmesin. Dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimiz bu oyunlara gelmemeli ve birlik beraberlik içinde yaşamalıdır" dedi.

Malazgirt İlçe Müftüsü Ali Üney ise, "Allah'a ne kadar hamd etsek azdır. Böyle bir peygambere ümmet olduğumuz için çok şanlıyız. Allah'ın bize nurlu yolunu öğreten Peygamberimize ümmet olabilmek için, O'nun ahlakıyla ve O'nun sevgisiyle yaşamalıyız" diye konuştu.

Program şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

İlçe Müftüsü Ali Üney, Kaymakam Soner Kırlı'ya hat sanatıyla yapılan bir tablo hediye etti.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.