Mangal yapmadan bir kez daha düşünün !

Mangal yapmadan bir kez daha düşünün !

Kırmızı etin fiyatı ucuzlamayınca, vatandaşın yöneldiği tavuk etinin fiyatı da zamlandı.

Bahar’ın gelmesiyle bir anlamda mangal mevsimi de başlamış oldu. Tarım Bakanlığı’nın tüm açıklamalarına rağmen et fiyatlarında tavan fiyat uygulaması hayata geçirilemeyince de vatandaş daha ucuz olan tavuğa yöneldi. Ancak yellenen her mangal fırsatçılara gün doğurdu. Talep çok fazla olunca piliç kanatın fiyatı 10 günde 6 lira arttı. Üstelik 6 lirayla da yetinmeyen üreticiler pilice 1 lira da yarın zam yapacak.

10 GÜNDE 6 LİRA ZAMLANDI

Zam en çok İstanbul’a yansıdı. Güzel havalarda ormanlık alanlarda, sahil yollarında binlerce mangal yanıyor. Son günlerde de havaların sıcak olması vatandaşı mangal sefasına itti. Talep fazla olunca da fırsatçılara gün doğdu. Sadece 10 günde piliç kanata 6 lira zam geldi. Kasaplara piliç tedarik eden bazı firmalar bu zamın gerekçesini “talebe yetişemiyoruz” diye açıklıyor.

YARIN 1 LİRA DAHA ZAM GELECEK

Biz kasapta 6 liralık rekor zammı haber yaparken ikinci zam haberi çok gecikmedi. Röportaj sırasında kasaba gelen tedarikçi, yarın 1 lira daha zam geleceğini duyurdu. Yılların kasapları “piliç bu yaz 20 lirayı bulacak” diyor.

ET FİYATLARI ALTIN İLE YARIŞIYOR

Et fiyatları ise Tarım Bakanlığı’nın tavan fiyat uygulamasını bir türlü hayata geçirememesi nedeniyle sürekli yükseliyor. Bakanlık fiyatları aşağı çekmek için, yakın zamanda karkas et’in kalitesine göre fiyatlandırılacağını açıkladı. Şu anki rakamlar ise şöyle; Dana kıyma 40 tl, dana kuşbaşı 42 tl, kuzu but 38 tl, kuzu kol 35 tl, kuzu gerdan 32 tl, antrikot 55 tl.