Mangalcılara kötü haber; zam geldi !

Mangalcılara kötü haber; zam geldi !

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'daki mesire alanlarının 12-100 lira arasında değişen giriş ücretlerine zammın önünü açtı.

Dar gelirli vatandaşın hafta sonu eğlencesi için gittiği mesire alanlarına zam geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İSPARK tarafından işletilen Belgrad Ormanı ile Çatalca İnceğiz C Tipi Mesire yerlerinin giriş ve otopark gelirinden aldığı pay artırıldı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre Sayıştay raporu doğrultusunda yapılan düzenleme ormanlardan yararlanmak isteyen vatandaştan alınan giriş ücretlerine de zam olarak yansıyacak.

GELİRİN YARISI BELEDİYEYE

2015 yılında Belgrad Ormanı için yıllık 1 milyar 35 milyon 551 bin kira ve yüzde 5 ağaçlandırma bedeli ödendi. Gelirin yüzde 50'si İBB'nin oldu. Çatalca İnceğiz Mesire alanında da İBB, 2015 yılı için 53 milyon 375 bin lira kira ve ağaçlandırma payı ödedi.

Gelirden de yüzde 15 pay aldı. İBB'nin her iki ormanlık alanda da gelirden aldığı pay, belirlenen asgari bedelin altında kaldı. İBB Meclisi'nin aldığı yeni karar ile bundan sonra Belgrad Ormanı'nda ve Çatalca'da İBB'ye ödenmesi gereken brüt gelirin asgari bedelden az olması durumunda asgari bedel ödenecek.