Manisa Büyükşehir Belediyesi Örnek Oluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Örnek Oluyor

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 mali yılı faaliyet raporu tetkik edilerek oylandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 mali yılı faaliyet raporu tetkik edilerek oylandı. AK Parti Grubu'nun eleştirilerine yanıt veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa ile birlikte büyükşehir olan illerin Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni örnek aldığını vurguladı, ilçe koordinatörlüklerine yönelik eleştirilere karşılık da, "Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere yönlendirdiği araç, ekipman ve personelin izlenmesi, sevk ve idaresi elbette orada koordinatörlüklerimizce yapılmalıdır" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı birinci oturumunda Denetim Komisyonu raporu okundu. Komisyon Başkanı İsmail Parmaksız, Denetim Komisyonu incelemelerinin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları, genel müdürlükleri ve bunlara bağlı alt kuruluşlarla MASKİ Genel Müdürlüğü'nün iş ve işleyişini kapsadığını söyledi. Parmaksız Manisa Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı bütçesinin yüzde 98 gerçekleşme gösterdiğini ifade etti. Parmaksız ayrıca Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu ile Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na da komisyon adına özel teşekkürlerini sundu.

BAŞKAN ERGÜN KOLTUĞU GÜRCAN'A DEVRETTİ

Meclis'te 2015 mali yılı faaliyet raporu da okunarak oylandı. 2015 mali yılı faaliyet raporu oylaması öncesi mevzuat gereği Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, makamını Meclis 1'inci Başkan Vekili AK Partili Zülfikar Gürcan'a devretti. Parti gruplarından belediye başkanları ve meclis üyeleri Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili olumsuz ve olumlu eleştirilerini dile getirdi. Tüm siyasi partilerden konuşmaların yapılmasının ardından Meclis 1'inci Başkan Vekili Gürcan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'e söz hakkı verdi.

KOORDİNATÖRLÜK UYGULAMASI DİĞER İLLERE ÖRNEK OLDU

Olumsuz eleştirileri alıp kabul ettiklerini ifade eden Genel Sekreter Memiş, "Noksanlarımız bunlardan ibaretse gerçekten çok başarılı bir 2 yılı geride bırakmışız. Koordinatörlüklerle ilgili gelen eleştiriler ve çekinceler anlatıldı. Bugün birçok şehir yeni yeni bu çalışmamızı örnek alarak bizim bu uygulamamızı hayata geçiriyorlar. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak biz, diğer büyükşehir belediyelerinden çok önde yapılanmamızı tamamladık. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere yönlendirdiği araç, ekipman ve personelin izlenmesi, sevk ve idaresi elbette orada koordinatörlüklerimizce yapılmalıdır.

AÇIK OTOPARK GELİRLERİ SOSYAL PROJELERDE KULLANILIYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nce oybirliğiyle kurulduğunu hatırlatan Genel Sekreter Memiş, "Açık otoparkların devrini bu şirketlerimize yaptık. Oradan elde edilen gelirleri çok büyük bir oranla sosyal projelerde kullanıyoruz. Sağlık İşleri Daire Başkanlığımız bugüne kadar girilmeyen bölgelere girdi, ilaçlamasını yaptı, mezarlıklarını temizledi. Birçok mezbahanede iyileştirme çalışması yaptı. Cenaze nakli konusunda düşkün ve muhtaç durumda olanların cenazelerini naklediyoruz. Türk Hava Yolları ile yaptığımız protokolle dileyen vatandaşlarımız Manisa'dan diğer illere cenazelerini taşıyabiliyorlar" dedi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik reklam eleştirilerine de yanıt veren Genel Sekreter Memiş, "İlçelerimize yapılan projelerin tanıtılması, belediyeciliğin bir alanıdır. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman 17 ilçe belediye başkanımızı hizmetlerde omuz omuza görmek ister. Ali Rıza Çevik Ortaokulu depreme dayanıksız bir okuldu. Buraya güzel bir proje hazırladık ve Milli Eğitim Bakanlığı'na sunduk. Bir süre oyaladıktan sonra projemize ret verdiler. Gençlik ve engellilere yeterince yardımda bulunduğumuzu düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlarıyla da her zaman işbirliği içindeyiz. Hatta yer sorunu yaşayan sivil toplum örgütlerimize İkiz Kuleler'den bir tanesini tahsis etme çalışmamızda sona geldik" diye konuştu.

SARUHANLI BELEDİYE BAŞKANI'NA CEVAP

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın Özel İdare tarafından yarım bırakılan birçok sulama göletini hayata geçirdiğini de sözlerine ekleyen Memiş, "Seracılık ve fidan dağıtımı noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Kestane kanseriyle mücadele çalışmalarına, hünnap projesine destek verilmiştir. Gerçekten muhtaç durumda olan vatandaşlarımızın evine sıcak yemek götürebilsin diye Manisa Kart uygulamasına geçilmiştir. Konulan kriterlere uygun olarak Gıda Bankası projemizi hayata geçirdik. MASKİ yeni bir yapılanma ve sıkıntılar var. Bunları biliyoruz. Ama MASKİ Genel Müdürlüğü birçok çalışmayı ilçe belediyelerinden ve özel idarelerden devraldı" dedi. Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı'nın eleştirilerinin çoğunlukla Saruhanlı Belediyesi ile ilgili olan çalışmalar olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Memiş, "Saruhanlı Belediye Başkanımızın 2 yıldır bitiremediğimiz içme suyu deposu eleştirisine konunun bizim uhdemizde olmayıp, Saruhanlı Belediyesi'nin ihalesini yaptığı ve İller Bankası tarafından yürütülen bir çalışma olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca Saruhanlı kavşak projemizle ilgili oluşturulmaya çalışılan olumsuz havaya rağmen bu projemiz de halkımızca onay almıştır" dedi.

TEŞEKKÜR ETMENİZİ DE İSTERDİM

Eleştirilerin yapıcı olmaktan uzak olduğunu da aktaran Genel Sekreter Halil Memiş, "Söylenecek çok şey var. Ama ben isterdim ki, şimdiye kadar toplu ulaşım gitmeyen köylere gönderdiğimiz otobüslere de teşekkür edilsin. Yine isterdim ki, şimdiye kadar Manisa'nın görmediği katı atık tesislerinin inşası konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalara teşekkür edilsin. Yine ben isterdim ki, kullanılma durumunda olmayan atık su arıtma tesislerinin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinden sonra kullanıma başlamasından dolayı teşekkür edilsin. Ben yine isterdim ki, hiç daha önce planlaması yapılmayan birçok atık su arıtma tesisi için teşekkür edilsin" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 2015 mali yılı faaliyet raporunun oylamasına geçildi. AK Parti Grubu'nun ret oyuna karşın; MHP, CHP ve bağımsızların evet oylarıyla faaliyet raporu kabul edildi.