Manisa Genç Yaşam Merkezi Medikal Estetik Hekimi Çağatay Vural:

Manisa Genç Yaşam Merkezi Medikal Estetik Hekimi Çağatay Vural:

Manisa Genç Yaşam Merkezi Medikal Estetik Hekimi Çağatay Vural, “Botoks özellikle yaz dönemlerinde el terlemesi, ayak terlemesi, kotluk altı terlemelerinde uygulanmaktadır” dedi.

- Manisa Genç Yaşam Merkezi Medikal Estetik Hekimi Çağatay Vural, “Botoks özellikle yaz dönemlerinde el terlemesi, ayak terlemesi, kotluk altı terlemelerinde uygulanmaktadır” dedi.

Manisa Genç Yaşam Merkezi Medikal Estetik Hekimi Çağatay Vural, botoks ve dolgu hakkında tavsiyelerde bulundu. Güldüğümüzde, kızdığımızda, şaşırdığımız zaman cildin altındaki kasların hareket ettiğini belirten Manisa Genç Yaşam Merkezi Medikal Estetik Hekimi Çağatay Vural, “Bu hareketlerin uzun süre tekrar edilmesiyle cildimizde kırışıklıklar ortaya çıkıyor. Biz bu kırışıklıklara aktif halde olduğu için dinamik kırışıklık diyoruz. Bunu etkileyen faktörler ise mimiklerin kullanılma sıklığı, uzun süre güneşte kalma ve kişinin cilt ve kas yapısı kırışıklılığı belirleyen faktörlerdir. Kırışıklık tedavilerinde botoks ve dolgu uygulamaları yapıyoruz. Botoks clostridum botulinum bakterisinden üretilmiş doğal saf bir proteindir. Botoksu biz dinamik kırışıklara yol açan kasları belirli bir süre gevşetici etkisinden faydalanıyoruz. Etkisi sadece uygulandığı bölgede olduğu için vücuda genel dolaşıma girmiyor. Ortalama 10-15 dakika süren bir uygulamadır” dedi.

HİPERHİDROZ TEDAVİSİNDE KULLANILIYOR

Botoksun hangi bölgelerde uygulandığı hakkında bilgi veren Vural, şunları söyledi: “Dinamik dediğimiz mimik, kasların hareketine bağlı olan bölgelerde uygulanmaktadır. Alın bölgesi kaş arası göz kenarı gibi bölgelerde uygulanabiliyor. Bununla birlikte sigara çizgileri dudak üstünde bulunan çizgilerde ya da boyundaki çizgilerde uygulanabiliyor. Botoksu özellikle yaz dönemlerinde el terlemesi, ayak terlemesi, kotluk altı terlemelerinde (hiperhidroz) tedavisinde de uygulanmaktadır. Botoks iğne ile yapılan bir tedavi yöntemi olmasına rağmen çok küçük iğnelerle yapıldığı için bir batma hissi verecektir. Bu anlamda çok konforlu bir uygulamadır”

BOTOKS UYGULAMASI 65 YAŞINDAN SONRADA YAPILABİLİYOR

Yaş aralığı olarak çok genç yaşlarda uygulamanın az olduğunu vurgulayan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genellikle dinamik kırışıklık 25 yaşlardan sonra ortaya çıkmaya başlıyor. Botoks uygulaması 65 yaşından sonra da yapılabiliyor. Öncelikle anestezi gerektirmeyen bir işlem. Cilt temizlendikten sonra hekim tarafından cilt ve kas yapısı araştırıldıktan sonra yapılacak nokta belirleniyor. İşlemden sonra normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Botoksun etkisi ortalama 6 aya kadar sürmektedir. Tekrar hasta isterse uygulanabiliyor”

UYGULANAN BÖLGEDE YAŞLANDIRMAYI GECİKTİRİYOR

İlacın etkisi kaybolmaya başladığında yavaş yavaş eski haline doğru geleceğinin altını çizen Vural, şunları söyledi: “Botoksun koruyucu bir etkisi olduğu için uygulanan bölgede yaşlanmayı geciktiriyor. Ne zaman istenirse tekrar yapılabiliyor. Bilinçli ve tecrübeli yapılan bu işlemlerde yan etki olabildiğince azdır. Nadiren karşılaştığımız işlemde bir kılcal damara denk gelirse o bölgede küçük bir morluk olabilir. Birkaç gün içerisinde geçmektedir. Hastaları çok iyi sorgulamak gerekiyor. Kişinin herhangi bir hastalığı ve kullanmakta olan ilacı var ise dikkatli bir şekilde sorguluyoruz”

Dolgunun farklı maddelerin kullanıldığı bir enjeksiyon tedavisi olduğunu belirten Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu işlemi farklı bölgelerde kullanıyoruz. Hareketli kırışıklıklarda botoks uygularken daha lokal çizgilerden ya da çukurlarda dolgu tedavisini uyguluyoruz. Burun kanatlarından ağza inen bölgelerde, dudak belirginleşmede elmacık bölgesini belirginleşmede dolguyu uyguluyoruz. Dolgu geçici ve kalıcı olarak ikiye ayrılmaktadır. Kalıcı dolgu silikon veya benzeri ürünler olup bunu plastik cerrahlar uygulamaktadır. Geçici dolguda özellikle sağlık anlamında hyaluronik asit içeren maddeler kullanılmaktadır. Bunu hem medikal hem de plastik cerrahlar uygulayabilir. Etki süreleri açısından dolgu ortalama 1 ve ya 2 yıl arasında değişen süreleri vardır. Biz, daha çok bir yerin eksikliğini gördüğümüzde bu işlemi uyguluyoruz. Botoks yapıldıktan sonra çok derin çizgiler var ise burayı da rahatlatmak amacıyla dolgu yapılabiliyor.”