Mansur Yavaş: ''İftiraları vız gelir tısır gider''

Mansur Yavaş: ''İftiraları vız  gelir tısır gider''
Güncelleme:

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesi Ankara’nın dört bir yanında vatandaşlarla bir araya gelen Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ilçe ziyaretlerini de sürdürüyor.

Güdül’deki program, Çanakkale Şehitleri’nin anılmasıyla başladı. Şehitler için okunan duanın ardından bir konuşma yapan Yavaş, "Ankara'da yönetim değişiyor. Bizler de inşallah sizlere bir beş yıl hizmet etme şansını bulacağız. Gördünüz, dediler ki üçlü olsun güçlü olsun. Ama bakıyoruz Ankara'nın sorunları bitmiyor. Çünkü oyları alıyorlar bir daha gelmiyorlar. Uzayan kol bizden olsun diyor muyuz? Çünkü rakibimiz Güdül'ü hiç görmemiş. Yıllarca siyasetin içinde bulunduğumuz için Güdül'deki hemşerilerimizle tanışıyoruz. Rakibim birçok görev yaptı. ATO'yu ziyarete gitti. Önce güvenlik gerekçesiyle polis köpekleriyle aradılar, insanların üstlerini aradılar. Siz bunun yanına nasıl yanaşacaksınız?" diye sordu.

"İFTİRALARI VIZ GELİR TIRIS GİDER"

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Hemşehrinizin yapacağı hizmeti bir başkası yapamaz. Bu yüzyılın fırsatı. Bizler istiyoruz ki Ankara'nın köylerini ilçelerini kalkındıralım. Seçimler sert geçiyor. İftiralar havada uçuşuyor. Daha ne kadar karalama olacak bilmiyoruz. Vız gelir tırıs gider. En az 10 puan farkla alacağız. Ankaralı kararını verdi."

"BİZE NE FETÖ BULAŞIR NE PKK"

Yavaş, ardından Nallıhan'da vatandaşlarla bir araya geldi. Büyük bir coşku ile karşılanan Yavaş, şöyle konuştu:

"Başkanım bize söylenen sözlere, iftiralara üzülmüş. Başkanım sen kafanı takma, bize ne FETÖ bulaşır ne PKK. Bizim olduğumuz yerde ne FETÖ olur ne PKK. Daha ne yaparsanız yapın. Ankaralı kararını verdi. Bundan dönüş yok. Başkanımla beraber Ankara bizi bir beş yıl deneyecek. Anketleri görüyorlar, bakalım şapkalardan daha ne çıkartacaklar. Durup seçime 15 gün kala Allah'tan korkmuyorlar kuldan utanmıyorlar. Olur mu böyle bir şey? Biz siyasete girmeden yapacaklarımızı anlattık üç defa. Ankara Büyükşehir Belediyesi sizlerden para alıyor, sizlere sormadan harcıyorlar. Otopark gelirleri, bilboard gelirleri. Çok söyledik, imar rantları var diye. Yok dediler böyle bir gelir yok diye. Ama Mustafa Tuna geldi, bu gelirleri belediye kasasına aktardı, bunlar tüyü bitmemiş yetimin hakkıydı."

"BENİM ÇILGIN PROJEM YOK"

Yavaş, rakibinin çılgın projelere alıştığını söyleyerek, "Alışmışlar, çılgın projelere. Benim çılgın projem yok. Durup durup projesi yok diyorlar. Benim çılgın projem yok. Ankaralı’ya sorduk, iş istiyorlar ekmek istiyorlar, biz Ankara'yı zengin etmek istiyoruz. Nallıhan’ı kalkındırmak istiyoruz" diye konuştu.

"ANKARA'YI KALKINDIRACAĞIZ"

Paraları sizden alıyorlar, size sormuyorlar" diyen Yavaş, projelerini şöyle anlattı:

"Sudan belediyenin bir katrilyon para kazandığını söylemiştim hemen yüzde 30 indirim yaptılar, daha başkan olmadan bir projemizi yaptırmış olduk. Köylerde yaşayanların su ücretleti 2-3 kuruş gibi sembolik rakamlara indireceğiz. Köylere güneş enerjisi taktıracağız. Ben istiyorum ki köylüler ne elektrik ne su parası ödesinler. Ben yurt dışından şehir dışından gelen bitki uygulamasına son vermek istiyorum. Sözleşmeli üretim ile bitkileri sizlerden alıp, sizin ürettiklerinizi almak istiyoruz. Buralaradan alınan ağaçların hepsi kuruyor. Kırsal kalkınma projeleri ile aynı zamanda hayvancılığı da teşvik edeceğiz. Ankara’nın her yerinden teşvik ederek, Uruguay’dan hayvan gelmesini engelleyeceğiz. Seralar kurduracağız. Her yerde sıcak su var. Jeotermal enerjiye geçmek suretiyle Nallıhan’ın da termal suyu olacak."

"EKMEKLE OYNAYAN NAMUSSUZ ŞEREFSİZDİR"

Yavaş, hakkındaki "Belediyeden işçi çıkartacaklar" iddialarına, "Neden insanların ekmeğiyle oynayalım? Yeter ki çalışsın. Şu anda rakibimin genel sekreteri belediyeye getirildi. Sayın Tuna'yı devre dışı bıraktılar. Genel sekreteri nasıl çalışıyor? Seçim koordinasyon merkezlerine adam gönderiyor, mitinglere adam gönderiyor. Bir genel müdür sağda solda hakaret ediyor. İftira attılar. Makedonya’ya tayinimi çıkarttılar. Tabi kimse buna inanmadı. Duvarlara ‘yavaş yavaş devrim’ yazdılar, o da yetmedi aynı duvarın karşısına, ‘her biji Mansur’ diye Kürtçe diye yazı yazdılar. Bir gönüllümüz bunun fotosu çekmiş. Kim çıksa iyi? Belediye de çalışan bir genel müdür yardımcısı çıktı. O işçilere dokunmak yok, ama bu işleri yapan kaç tane adam varsa, sizlerin adına bunun hesabını sormak boynumun borcu. Bir genel başkan yardımcısı belediyenin imkanlarıyla seçim çalışması yapmak kul hakkı diyor. Bu işçileri mitinglere göndermek kul hakkı değil midir? Ekmekle oynayan namussuzdur şerefsizdir. Her yerde söylüyorum. Kayda alın diyorum" diye konuştu.

"BİR MAVİ PLAJIMIZ EKSİKTİ"

Yavaş, rakibi Özhaseki'nin Mavi Plaj projesini eleştirerek, "Bana projesi yok diyen Özhaseki, Ankara'ya Mavi Plaj getirecekmiş. Gözümüz aydın, bir o eksiğimiz vardı şu devirde" dedi.
Yavaş, konuşmanın ardından Nallıhan’da esnaf ziyareti yaptı.

Etiketler mansur yavaş