Mansur Yavaş: ''Kirli siyasetten bıktık artık''

Mansur Yavaş: ''Kirli siyasetten bıktık artık''
Güncelleme:

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Sincan’da birçok dernek ve halkla buluşan Yavaş, vatandaşın sorunlarını dinledi, projelerini anlattı.

Yavaş’ın ilk durağı Sincan Şoförler Odası’ydı. Yavaş, burada yaptığı konuşmada, “Bize düşen görev, şoför camiasının sorunlarını çözmektir” dedi.

Belediyenin kararlarının tek bir kişiden çıktığını söyleyen Yavaş, “Tepeden inme kararlarla değil, katılımcı bir belediye anlayışı ile hep birlikte karar vereceğiz. Bu şekilde hepimiz zarar ediyoruz. Belediye zarar ediyor” diye konuştu. Ankara’nın en büyük sorununun ulaşım olduğunu söyleyen Yavaş, “Sizler zarar ederseniz, iyi hizmet veremezsiniz. Biz sorunların çözümü için konunun uzmanları ile konuşup çözümü öyle bulacağız” dedi.

“KATILIMCI BELEDİYE ANLAYIŞI İLE YÖNETECEĞİZ”

Teknoloji çağında olduğumuzu belirten Yavaş, “Bir telefon uygulaması ile sorunlarınızı bize ulaştırabileceksiniz. Yapılacak işler o uygulama ile mutlaka sizlere sorulacak. Hangi konuda sorun varsa o konun uzmanı meslek odalarıyla çözümü bulacağız” diye konuştu. Belediyenin borcu olduğunu söyleyen Yavaş, “Bir belediyenin neden borcu olur? Ankapark gibi ölü yatırımlara yatırırsan parayı borcun olur. Sizlerin ödediği paraların boşa gittiği ortada. Arkanızda ağa olmazsa yapamazsınız diyorlar. Sayın Gökçek 25 yıl Ankara’yı yönetti, bunun 17 yılında AK Parti vardı neden yapmadı?” diye sordu. Tarım ve hayvancılığı destekleyeceğini söyleyen Yavaş, “Hemşehrinize bir şans verin. Seçileceğiz rozet dışarı çıkacak” dedi.
Yavaş’ın ikinci durağı Sincan İnşaat Müteahhitleri Derneği oldu. Yavaş burada yaptığı konuşmada, “2014 yılında bir iddiam vardı. 20 imar değişikliği ile 17 milyar lira rant elde ettiler diye. Bu iddiayı kimse yalanlamadı. Ankara’nın en büyük sorunlarından bir tanesi çarpık kentleşme. Ankara’da toplamda 17 binden fazla müteahhit var ancak sadece 5-6 firma iş yapabiliyor” dedi.

Yavaş daha sonra Sincan Ortopedik Özürlü ve Aileleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen Yavaş, kendilerine yönelik projelerini anlattı.

“KIRSAL KALKINMA PLANI İLE ANKARA’NIN İLÇELERİNİ KALKINDIRACAĞIZ”

Ayaş Gökler Kültür ve Dayanışma Derneği’ne giden Yavaş, “Belediyenin kapısından Gökler oyun ekibi ile gireceğiz inşallah” dedi. Hükümet’in Ayaş’ın yolunu bilmediğini söyleyen Yavaş, “Anca seçimden seçime oy vermeye gelirler. Bizim dönemimizde yurt dışından, şehir dışından Ankara’ya çiçek gelmeyecek. Biz Ankara’nın ilçelerinde yetişen bitkileri alacağız. Sulu tarımı destekleyeceğiz. Hayvancılığı destekleyeceğiz. Bunları desteklemeyince dışarıdan hayvan geliyor, ne yediğimizi bilmiyoruz. Kırsal Kalkınma Planlarımızla Ankara’nın bütün ilçelerini kalkındıracağız” dedi. Koruma ordusuyla gezen bir belediye başkanı olmayacağını söyleyen Yavaş, “Ben aranızda gezen bir belediye başkanı olacağım. Koruma ordusuyla gezeceksem olmaz olsun o başkanlık” diye konuştu.

“ÖRGÜT ARAYAN KENDİNE BAKSIN”

Yavaş, ziyaretlerinin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yavaş, belediye başkanı seçildiği takdirde 20 bin kişiyi işten çıkaracağı iddialarına, “Bakın siyasetin artık kirlenmesinden bıktık benim siyasi görüşüm bellidir, ne yapacağım bellidir, işçi falan çıkartmayacağız. Bunu oradaki işçileri korkutmak için yapıyorlar. 20 bin işçinin işten çıkarılma maliyeti 1 katrilyondur neden çıkarayım, herkes evine ekmek götürüyor. Şöyle bir örnek vereceğim; Yenimahalle Belediyesi AK Parti'den CHP’ye geçmiş bir belediyedir. Burda işçi çıkarımı olmuş mu? Fethi bey o denilen şahısları işe almadı, işten çıkarma yapmadı, Mansur Yavaş mı alacak? Bu işçilerin aklıyla alay etmektir. Biz hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Örgüt üyesi arayan varsa kendi etrafına baksın” yanıtını verdi

Seçiniz...