Mantar toplarken ayı saldırdı !

Mantar toplarken ayı saldırdı !

Artvin'de mantar toplamak isteyen bir kişi ayı saldırısına uğradı.

Artvin'de mantar toplamak için ormana giden  Nafiz Zengin bir ayının saldırısına uğradı. Ayı pençesiyle vurup yere düşürdüğü Zengin'i ısırdı. Bir süre ayı ile boğuşan Zengin hastanede tedaviye alındı.

Artvin Şavşat ilçesine bağlı Şen köyünde ormanlık alanda mantar toplayan  Nafiz Zengin (68), aniden karşısına çıkan ayının saldırısına uğradı.  Kolu ve bacağından aldığı darbelerle yaralanan Zengin, bir süre ayıyla  mücadele etti. Ayının korkarak bölgeden uzaklaşmasının ardından Zengin, bir süre  yürüyerek yakınlarından yardım istedi. Kısa süre sonra yakınları tarafından ormanlık alandan alınan Zengin,  112 Acil sağlık ekipleri tarafından Şavşat Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi  altına alındı. Kolu ve bacağına 20 dikiş atılan Zengin,  yaptığı  açıklamada, ailesi ile tatil için Bursa'dan Artvin'e geldiklerini bildirdi.

PENÇELERİNİ SAPLADI, DİŞLERİNİ GEÇİRDİ 

Zengin, iki arkadaşıyla mantar toplamak için ormanlık alana  gittiklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Arkadaşlarımızla belirli aralıklarda ayrılarak mantar toplamaya  başladık. Bir süre sonra aniden üzerime doğru koşan bir ayının geldiğini gördüm.  Ayının bir anda üzerime atlamasıyla yere düştüm. Pençelerini koluma, bacağıma saplamaya ve ısırmaya başladı. Bir süre yerde ayıyla boğuştum. Dişlerini vücuduma  geçirdi. Canımın yanmasıyla birlikte avazım çıktığınca bağırdım. Birkaç saniye  sonra ayı korkmuş olacak ki üzerimden kalkıp hızla ormana doğru kaçmaya başladı.  Böylece ayıdan son anda kurtuldum. Yaşadığım için kendimi çok şanslı  hissediyorum. Ayıyla boğuşurken bir an öleceğimi düşündüm. Allah'ıma şükürler  olsun beni aileme bağışladı."

Son yıllarda köylerinde ayı popülasyonun arttığını da vurgulayan  Zengin, şunları kaydetti: "Ayıların yasalarla devlet tarafından koruma altında olduğunu  biliyoruz. Yaban hayvanları gündüz bahçelerime ve evlerimizin önüne kadar  geliyorlar. Köylüler olarak gece dışarı bile çıkamaz olduk. Yaban hayatına  köylüler olarak sahip çıkıyoruz ama zaman zaman insanlara, hayvanlarımıza ve  bahçelerimize zarar veriyorlar. Devletimizden zararların karşılanması noktasında  yardım bekliyoruz."

AA & İHA

İHA