Mardin, Şırnak Ve Hakkari'de PKK'ya dev darbe !

Mardin, Şırnak Ve Hakkari'de PKK'ya dev darbe !

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de toplam 17 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak ve Hakkari'deki operasyonlarda toplam 17 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 5 ve Şırnak'ta 11 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilerek, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 1 PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki "Önemli Yurtiçi Olaylar" bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

* Mardin / Nusaybin'de devam eden operasyonda; Beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 339'dur.) İki tabanca, 49 adet fişeği, beş telsiz ve bir dürbün ele geçirilmiş, 12 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 780'dir.)

* Şırnak'ta devam eden operasyonda; 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 319'dur.) Altı el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 870'dir.)

* Hakkâri / Çukurca'da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist Dragunov keskin nişancı tüfeği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

* Şırnak / Silopi'de, yol kontrol noktasından kaçmaya çalışan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist iki Kaleşnikof piyade tüfeği ile birlikte yakalanmıştır.

* Bitlis / Hizan'da, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 35 adet fişeği, iki av tüfeği ve 23 adet fişeği ele geçirilmiştir.

* Gaziantep / Oğuzeli'nde, Türkiye'den Suriye'ye yasadışı yollarla geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada; yabancı uyruklu beş şahıs ölü, 10 şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir.