Marmara'da 4.1 büyüklüğünde deprem ! İstanbul'da da hissedildi

Güncelleme:

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul'da da hissedilen depremin ardından çok sayıda artçı deprem de meydana geldi.

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Yalova merkez ve ilçeleri ile Bursa, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin birçok yerinde hissedildi. Paniğe neden olan depremin ardından 5 artçı deprem kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), verilerine göre, Yalova'nın Çınarcık ilçesinde saat 05.36'da Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 14 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, Yalova merkez ve ilçeleri ile Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da da hissedildi. Depremin ardından, 1,5 ile 2,9 arasında 5 artçı sarsıntı daha hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, depremin büyüklüğünü 4.0, derinliğini ise 7 kilometre olarak kaydetti.

Deprem olduğunu hisseden vatandaşlar, yataklarından uyanarak sokağa fırladı. Bazı vatandaşlar depremi hissettiklerini dile getirirken, bazı kişiler de depremi hissetmediklerini söyledi.

Deprem nedeniyle can kaybı yaşanmazken, herhangi bir hasar bilgisi de bulunmuyor.

1999 DEPREMİNİ HATIRLATTI

İhlas Haber Ajansının mikrofonlarına konuşan vatandaşlar ise, sabah meydana gelen depremi uykuda yakalandıklarını, aniden gelen bir dalganın onları salladığını ve panikle dışarı çıktıklarını söylediler. Ayrıca 1999 depreminde burada yaşayan bazı vatandaşlar ise yine aynı korkuyu hissettiklerini ve o anların akıllarına geldiğini söyledi.

YALOVA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Paniğe neden olan depremle ilgili ilk resmi açıklama Yalova Valisi Muammer Erol’dan geldi. Erol yaptığı açıklamada, “Çınarcık Esenköy arasında saat 05.36 da 4,1 büyüklüğünde meydana gelen Deprem dolayısı ile acil çağrı merkezimize, Emniyet ve Jandarma birimlerimize şu ana kadar can ve mal kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar düşmemiştir” dedi.

ÇINARCIK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise, ilçede herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını, muhtemel bir olumsuz durum karşısında tedbirlerin alındığını ve şuan için vatandaşların korkacakları herhangi bir durumun olmadığını söyledi.

Kandilli'den Yalova depremiyle ilgili flaş açıklamaKandilli'den Yalova depremiyle ilgili flaş açıklama

Deprem sosyal medyayı da salladıDeprem sosyal medyayı da salladı

Yalova depremi büyük depremin habercisi mi ? Uzmanlardan ilk açıklamaYalova depremi büyük depremin habercisi mi ? Uzmanlardan ilk açıklama

Marmara depremini 16 saat önceden bildiMarmara depremini 16 saat önceden bildi

İstanbul depreminde en çok etkilenecek ilçeler açıklandıİstanbul depreminde en çok etkilenecek ilçeler açıklandı

DHA