Masa Tenisinde Hedef Rio Olimpiyatları

Masa Tenisinde Hedef Rio Olimpiyatları

- Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Genel Sekreteri Irmak:"Tüm branşlarda olimpiyatlarda kürsüye çıkmayı ve İstiklal Marşımızı söyletebilmeyi hedefliyoruz"- "Masa tenisine ilginin artırılması için yapılan çalışmalar kapsamında haziranda Mardin'de 'Dedeler T

SAKARYA (AA) - İBRAHİM YOZOĞLU - Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Genel Sekreteri Mahir Irmak, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmayı ve Brezilya'dan madalyalarla dönmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Irmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masa tenisine olan ilginin artırılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Federasyonda yaklaşık 112 bin lisanslı sporcunun bulunduğunu vurgulayan Irmak, "Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceler yapmak istiyoruz. Nisanda yapılacak Avrupa elemelerinde gerekli kotayı alarak takım halinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gitmeyi amaçlıyoruz. Rio'ya katılmak başlı başına bir başarı." diye konuştu.

Irmak, masa tenisinin 50. yılını kutladıklarını ancak bu sporun Türkiye'de son 10 yıldır ivme yakaladığını işaret ederek, şöyle devam etti:

"Önceleri Avrupa şampiyonalarında bile başarı kazanmak çok zordu. Balkanlar'da başarılı olsak da Avrupa'ya gittiğimizde ilk turlarda elenip geliyorduk. Şimdi yarı finali kaybettiğimiz zaman çok üzülüyoruz. Hedefimiz her katıldığımız turnuvada final. Kaybettiğimiz maçları da çok yakın skorlarla veriyoruz. Tüm branşlarda olimpiyatlarda kürsüye çıkmayı ve İstiklal Marşımızı söyletebilmeyi hedefliyoruz. Takım halinde katılarak orada ülkemizi temsil edebilmemiz bile bizim için büyük bir başarıdır."


- "Derdimiz bu sporu halka yayabilmek"


Masa tenisinin her yaştaki vatandaşın rahatlıkla yapabileceği bir spor olduğunu belirten Irmak, "Türkiye'de eline raket almayan hemen hemen hiçbir öğrenci yoktur ama spora daha fazla ilgi bekliyoruz. Bunun için yöneticilerimizle, tüm idarecilerimizle büyük çaba sarf ediyoruz. Avrupa'da çok rağbet var. Hedefimiz bu sporu halka yaymak." diye konuştu.

Irmak, masa tenisine ilginin artırılması için yapılan çalışmalar kapsamında haziranda Mardin'de "Dedeler Torunlarıyla Masa Tenisi Oynuyor" projesini hayata geçireceklerini, bu etkinlikle Güneydoğu illerinde 5 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Bazı illerimizde de halka açık turnuvalarımız olacak. Okullarda bu branşla ilgili projeler geliştiriyor, hocalara bu konuda destek veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının projelerine destek sağlıyoruz. Derdimiz bu sporu halka yayabilmek, çünkü masa tenisi beyin ve bedenin daha çok kullanıldığı bir spor, diye düşünüyorum. Aşırı derecede zaman kaybına neden olmuyor, çocuklarımız rahatlıkla gelip masa tenisi oynayabilir, vatandaşlarımız günün stresini atabilir. 70 yaşındaki birisi futbol oynayamaz ama masa tenisi oynayabilir. Arzu ediyorum ki, her boş meydanda iki tane masa olsun, gelip geçen orada rakete, topa, masaya eliyle dokunsun."