Masum bir başarı öyküsü

Masum bir başarı öyküsü

AK Parti İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı Zengin:- "Siyasete, bu alanda mücadeye başladığımda, kendimle alakalı hiçbir şeyin olabileceğini tahmin etmezdim. Allah bizlere bunu nasip etti"- "Bunun çok masum bir başarı hikayesi olduğunu düşünüyorum. T

İSTANBUL (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - AK Parti tarafından İstanbul 3. bölge 2. sıradan milletvekili adayı gösterilen eski AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin, uzun yıllar başörtüsü yasağına karşı yılmadan mücadele ettiğini belirterek, "Mücadeleye başladığımda, kendimle alakalı hiçbir şeyin olabileceğini tahmin etmezdim. Allah bizlere bunu nasip etti. Bunun çok masum bir başarı hikayesi olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de seçmen ve seçilen kadın olmanın gün geçtikçe değerinin arttığını ifade ederek, iktidar olmak isteyen partilerin, hem kadın seçmenleri oy alabilmek için ikna etmesi hem de kadınları aday göstermesi gerektiğini anlattı. 

Partilerin çok sayıda kadını aday göstermesinin Türkiye için şans olduğunu vurgulayan Zengin, başörtülü kadınların aday gösterilmesini, "Allah'ın lütfu" ve bugünleri de "şükür günleri" olarak gördüğünü ifade etti.

Türkiye'de kadınların yüzde 70'inin başını örttüğünü belirten Zengin, hukuksal bir engel olmamasına rağmen kadınların bugüne kadar milletvekili seçilemediğini hatırlattı. Zengin, 2014 Yerel Seçimleri'nde ilk kez başörtülü kadınların aday olduğunu ve seçildiğini aktararak, "Mesela, İstanbul'da yerel meclislerde yarıya yakın kadın başörtülü. Olması gereken bu. Türkiye'deki tablonun, Meclis'e yansımasından daha doğal bir şey yok. Aynı şey inşallah genel seçimlerde de olacak. Bu seçimler, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, hiçbir yasağın olmadığı ilk seçim olacak. Bunda AK Parti'nin çok büyük bir rolü var. Bu, 13 yıllık demokratikleşme sürecinin, normalleşmenin bir sonucu ve devamı. Türkiye için büyük bir kazanım" diye konuştu. 

AK Partinin adayı Özlem Zengin, kendisini mağduriyetler üzerinden tanımlamadığını vurgulayarak, "başörtüsü meselesi üzerinden yola çıkarak, mağdur olmuş bir başörtülü olarak seçilmiş" gibi bir tanım içine konulmayı doğru bulmadığını söyledi.

Yaşadığı mağduriyetlere rağmen eğitim ve çalışma hayatına devam ettiğini dile getiren Zengin, "Sadece, başka insanların harcaması gereken enerjinin on mislini harcayarak bunları yaptım" ifadelerini kullandı. 

- "Büyük emekle fedakarlıkla kazanılmış başarı öyküsü"

Çok zor bir şeyi başardığını dile getiren Zengin, bunu, kendisi gibi cesur, yılmadan yola devam eden kadınların başarısı olarak gördüğünü belirtti.

AK Parti'nin milletvekili adayı Özlem Zengin, "Bu azimdir kadınları bu noktaya getiren. Bunun içinde çok temiz bir masumiyet hali var. Kendimize dair bir beklentimiz yoktu. Siyasete, bu alanda mücadeleye başladığımda, kendimle alakalı hiçbir şeyin olabileceğini tahmin etmezdim. Çünkü benim öngörüm, ileride, çocuklarımız, genç kızlarımız için bir alan açmaktı. Allah bizlere bunu nasip etti. Bunun çok masum bir başarı hikayesi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de yaşayan bütün kadınlar için büyük bir emekle fedakarlıkla işlenmiş bir başarı öyküsü" değerlendirmesinde bulundu. 

Kadın bakan sayısının artmasını ümit ettiğini kaydeden Zengin, kadınların her bakanlığı yapabileceğini aktardı. 

Zengin, "Kadınlar da çok iyi bir sağlık, adalet bakanı olabilir. Yeter ki ilgi alanına girsin. Bu bakımdan, kadınların sadece aileden sorumlu bakan olarak değerlendirilmesini, kendi yeteneklerimizi kısıtlama olarak görüyorum. Bu dönem inşallah birden fazla kadın bakanın olacağına ve daha farklı bakanlıklarda da kadınların olacağına eminim" diye konuştu.