Matematik Öğretmeni Aziz Sancar İle Gurur Duyuyor

Matematik Öğretmeni Aziz Sancar İle Gurur Duyuyor

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin Savur'da 3 yıl matematik öğretmenliğini yapan Beyhan Olcay, öğrencisinin geldiği noktadan gurur duyduğunu...

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin Savur'da 3 yıl matematik öğretmenliğini yapan Beyhan Olcay, öğrencisinin geldiği noktadan gurur duyduğunu belirtti.

Memleketi Amasya'ya yaptığı ziyarette oğlu Danıştay 17. Daire Üyesi Prof. Dr. Bülent Olcay ile Mardinli olan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin'i ziyaret eden emekli öğretmen Beyhan Olcay, öğretmenliğe başladığı Mardin'de Prof. Dr. Aziz Sancar'ın 3 yıl boyunca öğretmenliğini yaptığını belirterek, öğrencisinin geldiği noktadan gurur duyduğunu söyledi.

Nobel Kimya Ödülü alan Aziz Sancar ile gurur duyulduğunu vurgulayıp Beyhan Olcay'a da teşekkür eden Vali Çomaktekin de, "Yetiştirdiğiniz öğrenciniz şu anda bilime ve insanlığa büyük katkılar sağlamaktadır. Sayın Aziz Sancar sizi "Bana matematiği sevdiren öğretmenim" diye tanımlıyor. Bu ifade onun eğitim hayatında nasıl bir öneme sahip olduğunuzu gösteriyor. Bu vesileyle Sayın Sancar'a ülkemize yaşattığı mutluluk ve gururdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Size ailenizle birlikte sağlık ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum" dedi.

Çomaktekin konuklarına tablo hediye etti.