Mavi Marmara'ya Saldırı Davası

Mavi Marmara'ya Saldırı Davası

Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" isimli gemiye düzenlenen saldırıya ilişkin, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada mağdurların dinlenilmesine devam edildi

İSTANBUL (AA) - Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yapılan saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada mağdurların dinlenilmesine devam edildi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 11. duruşmada İsrailli sanıkları avukatları temsil ederken, mağdurlardan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay ile Erol Çıtır ve Ali Ekber Yaradılmış da salonda hazır bulundu.

Duruşmada beyanı sorulan mağdur Kutluay, Gazze'deki ambargo ve ablukadan dolayı Filistinli vatandaşların yaşam koşullarının zorlaştığını, Filistin'e insani yardım gönderilmesinin zaruri olduğunu vurgulayarak, "Gazze'de abluka ve ambargodan dolayı Filistin'de yaşam zorlaştı. Bu yüzden gemiyle yardım gönderme kararını verdik. İsrail askerlerinin gemide yere düşen yaralılara mermi sıktıklarını gördüm. Yere doğru sürekli ateş ediyorlardı. Üst katta 5-6 şehidimiz vardı. Aşağıya sürekli sis bombaları atıyorlardı" diye konuştu.

Mağdurlardan Yaradılmış da insani yardım gemisine Antalya'dan bindiğini kaydederek, saldırıda başından vurulduğunu ve ağır yaralı olarak Türkiye'ye getirildiğini söyledi. Yaradılmış, sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Duruşmada sanıklar hakkında daha önce verilen ara karar gereği Adalet Bakanlığı'na yazılan "sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması" talebine verilen cevabi yazıda, "Bakanlıkça çalışmaların devam ettiği"nin belirtildiği aktarıldı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Eylül'e erteledi.