Mavikent Konutları’nın sahipleri belli oluyor

Mavikent Konutları’nın sahipleri belli oluyor

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması amacı ile yapılan Mavikent Konutları’nın sahipleri 28 Nisan Pazar günü yapılacak çekiliş ile belirlenecek.

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması amacı ile yapılan Mavikent Konutları’nın sahipleri 28 Nisan Pazar günü yapılacak çekiliş ile belirlenecek. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katılacak. Kurada bin asil ve bin yedek isim belirlenecek.

Mavikent Konutları’ndan ev sahibi olmak için 10 bin 565 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapan vatandaşlardan toplam geliri en az olan 5 bin kişi tespit edilecek ve kuraya maddi durumu en düşük 5 bin vatandaş alınacak. Bu 5 bin vatandaştan bin tanesi Mavikent Konutları’ndan ev sahibi olmaya hak kazanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Mavikent Konutları’ndan bin tanesini dar gelirli vatandaşlarımıza vereceğiz. Bununla ilgili biz gerekli müracaatları aldık. Ailenin toplam gelirinin, bin 468 lirayı geçmemesi, üzerinde herhangi bir tapu, gayrimenkul veya araba olmaması ve en az bir yıldan beri Şahinbey’de oturma şartlarını taşıyan vatandaşlarımızdan müracaatlar aldık. Çok sayıda müracaat oldu. Başvuran vatandaşlarımızın bazılarının üstünde araç çıktı, bir kısmında üzerinde arazi çıktığı için biz bu vatandaşlarımızı eledik. Eledikten sonra kalan 10 bin 565 vatandaşımızın başvurusunu kabul ettik. Bu vatandaşlarımızın içerisinde de gelir seviyesi en düşük olan, 5 bin kişiyi 28 Nisan Pazar günü Karataş’taki Şahinbey Spor Salonu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katılımı ile kura çekimini gerçekleştireceğiz. Biz Şahinbey Belediyesi olarak bu etapta, bin konut vereceğiz. Şu anda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 6 ay sonra bin konut, bin konut vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu. CİHAN