Mazot Ve Gübre Desteği Almak İsteyen Çiftçilere Müjde

Mazot Ve Gübre Desteği Almak İsteyen Çiftçilere Müjde

Mazot gübre ve toprak analizi destekleme ödemeleri icmallerinin askıya çıkarıldığı ve itirazların 10 gün içerisinde yapılması gerektiği açıklandı.

- Mazot gübre ve toprak analizi destekleme ödemeleri icmallerinin askıya çıkarıldığı ve itirazların 10 gün içerisinde yapılması gerektiği açıklandı.

Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Elazığ İl Müdür Vekili Abdülmecit Yaşa, mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 31 Aralık 2012 günü mesai bitimine kadar İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'nce müracaatlarının alındığını söyledi. Yaşa, "Çiftçi Kayıt Sistemi veri girişleri yapılarak çiftçilerimizin 'Köy Bazlı Askı İcmalleri' hazırlanarak ilgili köylerde 10 gün süreyle askıya çıkarılmıştır. Çiftçilerimizin 'Köy Bazlı Askı İcmalleri'ndeki kimlik bilgilerini, TC kimlik numaralarını ve arazi miktarlarını dikkatlice inceleyip bir hata varsa 10 gün içerisinde düzeltilmesi amacıyla İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'ne müracaat etmeleri zorunludur. Askı süresi içerisinde hatalarla ilgili itirazların hemen yapılması, itirazların zamanında yapılmaması durumunda listelerin kesinleşeceği ve sonradan hiçbir şekilde düzeltme yapılamayacağı hususu tüm çiftçilerimize duyurulur" dedi.