MEB'e bağlı okulda taciz skandalı !

MEB'e bağlı okulda taciz skandalı !
Güncelleme:

Kırgızistan'da MEB'e bağlı bir okulda okul müdürü ve yardımcılarının karıştığı taciz skandalı olay yarattı.

Kırgızistan’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bişkek Türk İlkokulu’nun müdürü olan Ö.A’nın öğrencileri taciz ettiği iddia edildi. Okul müdürü ve yardımcıları görevden uzaklaştırıldı.

Kırgızistan'da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bişkek Türk İlkokulu'ndaki skandal iktidar milletvekili İrina Karamuşkina’nın, Kırgızistan Parlamentosu’nda yaptığı konuşma ile ortaya çıktı. Karamuşkina, okul velilerinin kendisine başvurduğunu belirterek şöyle konuştu; "Olay çocuklardan birinin okula gitmek istememesi ve okuldan korktuğunu söylemesi üzerine velisi tarafından psikoloğa götürülmesi sonucu ortaya çıktı. Okul müdürü çocukları kendi odasına çağırarak taciz edip fotoğraflarını çekmiş. Daha sonra kırsal alana çocukları götürerek aynı şekilde çocuklara tacizde bulunmuş. 9 yaşında olan öğrencilerden birisi olayı anne-babasına anlattığı için okuldan atılmış. Bu olayın akabinde çocuğun anne ve babası Bişkek şehrindeki Leninski bölge polisine giderek şikâyetçi olmuş."

GÖREVDEN ALINDI

Konuyla ilgili Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Twitter hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Bazı basın-yayın organlarında yer alan iddialar nedeniyle konu ivedilikle incelenmeye başlanmış, okul müdürü ve yardımcıları görevden uzaklaştırılmış, yeni bir geçici yönetim atanmıştır. Türkiye’den gelecek müfettişler aracılığıyla gerekli teftiş de yapılacaktır. Ayrıca, konu hakkında Kırgız makamlarıyla yakın bir işbirliği sürdürülmekte, gerekli tüm bilgi, belge ve destek sağlanmaktadır."