MEB'in online etkinliğine katılan binlerce öğretmenin bilgileri çalındı!

MEB'in online etkinliğine katılan binlerce öğretmenin bilgileri çalındı!
Güncelleme:

İstanbul’da Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği online eğitim programına katılan 4 bin 552 öğretmenin kimlik bilgilerinin çalındığı bildirildi.

Haber Global'den Ozan Ulaş Caymaz'ın aktardığına göre, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uzaktan eğitim modeli ile hayata geçirilmesi planlanan 'Kendini geliştir, geleceği değiştir' adlı projeye katılan öğretmenlerin kişisel verilerinin bulunduğu program hack'lendi.

5 BİN ÖĞRETMENİN KİŞİSEL BİLGİSİ ÇALINDI

Proje kapsamında 5 bin kişinin kişisel verileri bir siteye yüklendi ve bu site de sanal korsanlarca ele geçirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Proje detaylarından MEB'in haberinin olmadığı öğrenildi. Sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da bir soruşturma başlattı. Proje kapsamındaki bilgiler, ad, soyad, TC kimlik numarası ve e-posta adreslerinden oluşuyordu.

ZOOM İDDİASI

Öte yandan söz konusu eğitimin görüntülü konuşma programı 'Zoom' üzerinden gerçekleştirileceği ilan edilmişti. Fakat 'Zoom' kullanmayan öğretmenlerin de internette yayınlanan listede bilgilerinin bulunduğu ortaya çıktı

PROGRAMDA 67 SEMİNER, 95 ATÖLYE VAR

Programa 17 üniversiteden çok sayıda profesör ve doçent düzeyinde akademisyen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konuşmacı olarak katılmıştı. Program süresinde öğretmenlerin 162 eğitim alacağı duyurulmuştu. Proje 67 seminer ve 95 atölyeden oluşuyordu.

Öğretmenler kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması amaçlanan şu etkinlikleri kendi isteklerine göre tercih etti:

Etkili İletişim, İrade Eğitimi, Mandala Atölyesi, Ritim Atölyesi, Kodlama, Masal Anlatıcılığı, STEM ve Arduino Eğitimi, Enneagram 9 Tip Mizaç Modeli, Stres Yönetimi, Uygulamalı Fotoğrafçılık Eğitimi, Masal Anlatıcılığı, Doğa Oyunları.