Meclis'ten Atatürk tablosu açıklaması

Meclis'ten Atatürk tablosu açıklaması

TBMM Başkanlığı, Yaşar Çallı tarafından yapılan Atatürk resminin onarım çalışmalarından sonra tekrar asılacağını açıkladı.

TBMM Başkanlığınca 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe  girişiminde en ağır hasarı Meclisin aldığı, saldırıda TBMM Üyeler Lokantası ve  lokantada bulunan Yaşar Çallı tarafından yapılan Atatürk resminin çerçevesinin de  hasar gördüğü, tablonun onarım çalışmaları sonrasında yerine asılacağı  bildirildi.

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan  açıklamada, "Meclis'ten Atatürk'ün bir tablosunun daha kaldırıldığı" yönünde bazı  basın yayın organlarında haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

8100680.jpg

Söz konusu haberlerde "Atatürk'ün mareşal üniformalı tablosundan sonra  TBMM Lokantasında bulunan Atatürk resminin de kaldırıldığı" iddialarının asılsız  olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"15 Temmuz gecesi gerçekleşen menfur darbe girişiminde en ağır hasarı  Türkiye Büyük Millet Meclisi almıştır. 1994 yılında eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı  Haydar Aliyev'in, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye ettiği halı  üzerine dokunmuş mareşal üniformalı Atatürk portresi muhalefet kulisinde, TBMM  Başkanlarına verilen hediyelerin bulunduğu bölümde sergilenmektedir. Aynı  saldırıda TBMM Üyeler Lokantası ve lokantada bulunan Yaşar Çallı tarafından  yapılan Atatürk resminin çerçevesi de hasar görmüştür. Anılan resim hasar  gördüğünden onarıma alınmış ve onarım çalışmalarının bitirilmesinin ardından  yerine asılacaktır."

Açıklamada, haberlerde söz konusu tablonun yerine televizyon konulduğu  iddiasının da doğru olmadığı, bahse konu televizyonun daha önce de aynı yerde  bulunduğu ifade edildi.

Etiketler atatürk meclis tablo