Meğer Elazığ depremi için tam 11 yıl önce uyarmış

Meğer Elazığ depremi için tam 11 yıl önce uyarmış
Güncelleme:

Elazığ'da meydana gelen 41 vatandaşımızın ölümüne ve büyük bir yıkıma neden olan deprem için alarm çanlarını 3 ay önceden çaldığı ortaya çıkan Prof. Dr. Naci Görür meğer bölgedeki olası bir deprem için ilk uyarısını tam 11 yıl önce yapmış.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden emekli, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin eski başkanı ve 1999-2014 döneminde deprem araştırmalarında görev almış Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ konusunda daha önce pek çok uyarıda bulunmalarına rağmen devlet eliyle tedbirler alınmamasına tepkiliydi.

Görür, Twitter mesajlarıyla Elazığ ve köyleri için yıllar önce hazırlık yapılması çağrısında bulunduğunu ancak projelerine ret yanıtı verildiğini belirterek, "Hâlbuki her fay kuşağında depremin er geç geleceği biliniyor. Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor? Bileniniz var mı?" demişti.

Prof. Görür’ün 2009’da Doğu Anadolu Fay hattını araştırmak için TÜBİTAK’a sunup reddedilen projesini ise gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından paylaştı. Görür çalışmasında 11 yıl önceden Elazığ depremini haber veriyor.

Prof. Görür, çalışmasında, “Bu fay kuşağının günün birinde seri deprem üreterek, enerjisini boşaltmasından korkulmaktadır” ifadelerini kullanıyor.