Mehmetçik İdlib'te; TSK'dan da ilk resmi açıklama geldi

Güncelleme:

Astana anlaşması kapsamında İdlib'te oluşturulacak çatışmazlık bölgesine geçiş yapan Türk askeri Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandı.

TSK, dün akşam Özel Kuvvetler’den oluşan yaklaşık 200 askerle İdlib’e girdi. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Mehmetçiğin dün gece saat 22:15’te İdlib’e girdiğini duyurdu.

"ÇOK YAŞA TÜRK ASKERİ" SLOGANLARI

8 Ekim de bordo berelilerin ulaştığı ve gözlem yaptığı bölgeye geçiş yapan tanklar, askeri araç ve iş makinelerini alkışlayarak karşılayan Suriyeliler  “Çok yaşa Türk askeri”  diye slogan attı.

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA

Genelkurmay İdlib'de gözlem noktaları oluşturulduğunu resmen duyurdu. İşte o açıklama:

"Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 08 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren Gözlem Noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır."

KEŞİF FAALİYETLERİ 8 EKİM'DE BAŞLADI

İdlib gerginliği azaltma/ çatışmasızlık bölgesinde gözlem noktaları kurmak için keşif faaliyetinin 8 Ekim'de başladığı duyurulmuştu.

Garantör ülkelerin silahlı kuvvetlerine mensup birliklerden oluşan Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’nde yer alan TSK unsurları, Kazakistan'ın başkenti Astana'da varılan anlaşma çerçevesinde bölgeye konuşlanacak. 

Türkiye İdlib'in iç bölgelerinde, Rus güçleri ise dışında gözlem noktaları kuracak. 

GECE NAMLULAR SURİYE'YE DÖNMÜŞTÜ

Batı illerinden Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne dün gönderilen 15 tank, Oğulpınar Karakolu ile sınıra örülen duvar arasına konuşlandırıldı. Gece karanlığında namluları Suriye'yi görecek şekilde yerleştirilen tanklar, bölgede hareketli saatler yaşattı.

Türk Silahlı Kuvetleri'nin çatışmasızlık bölgesinde 8 Ekim tarihinde gözlem noktalarını tespit etmek amacıyla keşif faaliyetleri başlatmasının ardından, dün gece ise sınıra yapılan askeri sevkıyat hareketliliği ile birlikte sınırda konuşlu olan başta istihkam ve mekanize birliklerinin sınırı geçerek oluşturulan gözlem noktalarına intikal ettirildikleri öğrenildi.

TSK askeri araçlarla İdlib'e girdi !TSK askeri araçlarla İdlib'e girdi !

Güvenlik uzmanı Ağar açıkladı: İdlib intikaline DEAŞ tehdidiGüvenlik uzmanı Ağar açıkladı: İdlib intikaline DEAŞ tehdidi

 

 

Seçiniz...