Mehmetçik Karadeniz'de ! Sıkıştırdılar...

Mehmetçik Karadeniz'de ! Sıkıştırdılar...
Güncelleme:

PKK'nın kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım öncesinde Doğu Karadeniz'de tedbirler iki katına çıkarıldı.

Terör örgütü PKK’nın kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım öncesi veya sonrası tüm yurtta eylem ve gösterilere yönelik tedbirler arttırıldı. Son günlerde ise Doğu Karadeniz kırsalında yaşanan hareketlilik 27 Kasım tarihini nedeniyle iki katına çıkartıldı. PKK’lı teröristlerin bölgede eylem ve giriş-çıkışlarını önlemek için bölgede takviye birliklerle önlem alındı. Teröristlere yönelik takip sürüyor.

İHA'nın haberine göre Giresun’un Yağlıdere ilçesi kırsalında kaçan PKK’lı teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonun devam ettiği kırsalda kar kalınlığının 30 santimin üzerinde olduğu bildiriliyor. Bölücü terör örgütü mensuplarının sıkıştırıldığı iddia ediliyor.

DÜN KALAŞNİKOF VE YAŞAM MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Yağlıdere’ye bağlı Suludüz Yaylası’ndaki bir evden önceki hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine zırhlı araçlarla bölgeye ulaşan askerler ile PKK’lı bir grup terörist arasında dün çatışma çıktı.

Çatışma sırasında kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonlarda terörist gruba ait olduğu değerlendirilen 3 sırt çantası ile 1 Kalaşnikof tüfek ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Çantalarda ayakkabı, ekmek, kuru gıda, yatak, mont, telsiz ile diğer yaşam malzemeleri bulundu. Dedektör köpeklerle birlikte kapsamlı operasyon yürüten güvenlik güçleri yoğun karın bulunduğu bölgede teröristlerin izini sürüyor.

Teröristlerle sağlanan sıcak temas, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan tutuklanan ailenin kaldığı yaylada gerçekleştiği bilgisine ulaşıldı. Dereli İlçesi Kulakkaya Yaylası’nda yakalanan PKK’lı terörist ’Aram’ kod adlı Mustafa Tolucan’ın ifadesi doğrultusunda, Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyü Susuz mevkii Karadağ obasında yaşayan B.K. ve eşi G.K.’nin terör örgütüne yardım ve yataklık yaparak erzak temin ettikleri tespit edilmiş, şüpheli çift, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Mehmetçik Karadeniz'de ! Sıkıştırdılar... - Resim : 1