Mehmetçik ölümcül darbeyi indirecek !

Mehmetçik ölümcül darbeyi indirecek !
Güncelleme:

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin ilçe merkezinin kuşatılması tamamlandı. Sivillerin bölgeden çıkışı için koridor oluşturulurken, harekatın ikinci aşamasının başlaması an meselesi...

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda kritik bölgelerin ele geçirilmesinin ardından 12 Mart’tan itibaren Afrin kent merkezinin kuşatıldığı bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’den sivillerin güvenli çıkışını kolaylaştıracak koridor hazırladı. 

Genelkurmay Başkanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıyla sürdürüldüğü, harekâtın planlama ve icrasında yalnızca teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı belirtildi. Sivil ve masum kişilerin ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği hatırlatılan açıklamada, harekât sırasında tüm faaliyetlerin hem askeri hem ahlaki değerler anlamında diğer dünya ülkelerine örnek olacak bir anlayışla icra edildiği vurgulandı. 

İNSANİ YARDIM BAŞLADI

Açıklamada, harekat bölgesinde kalan sivillerin sağlık hizmetleri dahil temel insani ihtiyaçlarının özveriyle karşılandığı belirtildi. Bu kapsamda ele geçirilen bölgelerde güvenliğin sağlanmasının ardından öncelikle bölge halkının evlerine dönmelerine yardımcı olunduğu, eş zamanlı olarak Kızılay ve AFAD ile koordineli şekilde insani yardım faaliyetleri başlatıldığı ifade edildi. Zeytin Dalı Harekatı ile yalnızca PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün  değil, aynı zamanda  terör örgütü DAEŞ’in de etkisiz hale getirilmesinin  hedeflendiği vurgulandı.

Açıklamada, “Harekât kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir” denildi. Açıklamada ayrıca, harekâtın başlangıcından itibaren 3 bin 393 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 400 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. 

217 BÖLGE TEMİZLENDİ

TSK ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin, Afrin’e ilerleyişi sürerken, kent çevresindeki yerleşim yerleri de tek tek PKK/YPG’li teröristlerden temizleniyor. TSK ve ÖSO dün Afrin’in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Mağaracık ve Dermeşkanlı köyleri ile kuzeybatısındaki Mabatlı beldesine bağlı Masaracık, Afrin’in Cinderes beldesine bağlı Karabaş ile Afrin ilçe merkezine bağlı Aşağı Kefer Dali köylerini de kurtardı. Böylece 180’i köy, 37’si kritik nokta olmak üzere toplam 217 bölge kontrol altına alınmış oldu.

GÜVENLİ KORİDOR

TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezini kuşatmaya alırken, güneyden kent merkezini terk etmek isteyen siviller için güvenli koridor imkanı sağladı. YPG/PKK’nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde  Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, BM’den de tepki görüyor.

TÜNELLERİ YARIM BIRAKIP KAÇMIŞLAR

Zeytin Dalı Harekâtı’nda TSK’nın hızlı ve kararlı ilerleyişi karşısında teröristler geri çekilip kaçmayı sürdürüyor. TSK ve ÖSO tarafından kontrolün sağlandığı Afrin’in yanı başındaki Halidiye köyünde kilometrelerce uzunlukta tünel bulundu. Halidiye ile Meryemeyn köyleri arasında bulunan tünelde tuzaklanmış patlayıcı kontrolü yapıldı. 1 metre genişliğindeki tünelin bazı noktalarının yapım aşamasında olduğu ve yarım bırakıldığı görüldü. 

Mehmetçik ölümcül darbeyi indirecek ! - Resim : 1