Menapoza karşı seks !

Menapoza karşı seks !

İyi bir seks hayatının menopoz döneminde olumlu etki yaptığı belirtiliyor.

Amerika'nın saygın haber dergisi Newsweek bu ay ki kapak dosyasını menopoza ayırdı. 40-60 yaş arasındaki kadınların yaşadığı menopozun tıptaki ilerlemelere rağmen hâlâ bir sır olmaya devam ettiğini belirten Newsweek, bu dönemde akıllı tercihler yapabilen kadınların hem daha uzun, hem de daha sağlıklı yaşayabileceğini vurguladı. Kadınlara bazı önerilerde de bulunan dergiye göre iyi bir seks hayatı menopozu rahat atlatabilmek için son derece önemli... Menopoz döneminde kulaktan dolma bilgilerle hareket etmenin yanlış olduğuna da yer veren dergi, herhangi biri için doğru olan sağlık önerisinin bir diğeri için yanlış olacağını, bu yüzden bu dönemde doktorlara hiç olmadığı kadar çok başvurulması gerektiğini belirtti. Dergi menopoza yakın kadınlar için şu önerilerde bulundu:

* Seksten uzaklaşmayın: Doktorların bu konudaki en kesin önerisi şu: Ya seks yapmaya devam edin, ya da sonsuza kadar seksten uzak kalın. Yapılan araştırmalara göre menopoz döneminde seks yapan kadınların cinsel sorunları daha az ortaya çıkıyor. Cinsellik sırasında salgılanan hormonlar da kadınların vücut hormon dengesinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Cinsellik sırasında vajina bölgesine kan dolaşımı artıyor, bu da o bölgenin sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor.

* Kilo verin: Yaşlandıkça kilo alırsınız. Orta yaşlı bir kadının kilosunu koruyabilmesi için haftada 300 saat egzersiz yapması gerekiyor.

* Uyku: Hormonal denge için gerekli olsa da yaşlandıkça 6 saat uyku uyumak bile gittikçe zorlaşır. Özellikle kilolu kişilerde uyku sorunu yaşanacağı için kilo vermek gereklidir.



Sabah