Meram’da “80 Binde Devr-i Alem Parkı” Tamamlanıyor

Meram’da “80 Binde Devr-i Alem Parkı” Tamamlanıyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin 2013 yılındaki en önemli yatırımlarından biri olan ‘80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda çalışmalar devam ediyor.

- Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin 2013 yılındaki en önemli yatırımlarından biri olan ‘80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda çalışmalar devam ediyor.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, park alanında incelemelerde bulunarak yapımcı firma yetkililerinden bilgi aldı. Dutlukır bölgesinde 80 bin metrekarelik alanda yapımı hızlı bir şekilde devam eden parkta 3 ayrı bölüm bulunduğunu belirten Kalaycı, "Birincisi ana giriş, restoranlar ve Sırçalı Medrese'nin olduğu bölüm. İkinci kısım dinozorların olduğu bölüm. Burada 50 tane hareketli dinozor yer alacak ve ses de çıkaracak. Çocuklarımızın aileleriyle hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekan olacak. Dünyada 165 milyon yıl önce yaşamış olan ve en büyüğü de 40 metre yüksekliğinde olan dinozorlar bölümü çok ilgi çekecek" dedi.

"Cihan-ı Türk" ismi verilen parkın en büyük bölümünde ise minyatürlerin yer alacağını hatırlatan Başkan Kalaycı, "Parkımızın bu bölümünde milletimizin tarihi içerisinde Adriyatik denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abideleri sergilenecek. Bu maketler 1/20 ve 1/25 ölçeklerinde olacak. Maketlerin büyük bir kısmı yapımcı firma tarafından Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze gönderilmiş ve kuruluma hazır bir şekilde bekletilmektedir. Osmanlı Kadırgası ve amfi tiyatronun da bulunacağı 3. bölümde ise 25 adet farklı masal kahramanının ortam canlandırması yapılacak. Büyük bir kısmı su ve göletlerden oluşacak bu bölümü de yakın bir zamanda bitirip sadece Konyalı vatandaşlarımızın değil şehir dışından gelecek yerli ve yabancı turistlerin de gezebileceği bir mekan haline getireceğiz. Bu parkın yapıldığı alan Konya manzarasının da en iyi bir şekilde temaşa edilebileceği bir nokta. Meram'ın yeşil dokusunu korumak ve geliştirmek için bu parkta da yeşil alana önem verdik. Parkın giriş kısmında Meram Köprüsü'nün maketi de bulunacak. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.