Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Başladı

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Başladı

- Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışın 122 kilometrelik ilk etabı Anamur'dan start aldı


MERSİN (AA) - Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nun 122 kilometrelik ilk etabı Anamur ilçesinden başladı.

Türkiye ile birlikte 10 ülkeden 13 takımın, 102 sporcuyla katıldığı bisiklet turunun startı Ören Mahallesi'nde verildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin katıldığı törenle başlayan yarışta sporcular Anamur şehir merkezinden geçerek bitin noktası olan Gülnar Yanışlı'ya doğru pedal çevirdi. Vatandaşlar da alkışlarla sporculara destek verdi.

Torku Şekerspor Bisiklet Takımı'ndan milli bisikletçi Ahmet Örken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na hazırlandıklarını belirterek, "Mersin turu bizim için çok güzel bir hazırlık yarışı olacak. Geçen yıl tura katılmadım ama bu yıl organizasyon çok iyi. Bisiklet sporu adına çok iyi bir organizasyon yapılmış. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda ülkemizi ve kulübümüzü temsil edeceğiz. Daha sonra olimpiyatlara hazırlanacağız. Bu hazırlık sürecinde uluslararası yarışlara katılıyoruz. İnşallah hem Cumhurbaşkanlığı turunda hem de Rio'da ülkemi en iyi şekilde temsil ederim." dedi.

Örken, parkurun yokuşlu olması nedeniyle kendisine uygun olmadığını ancak ön grupta tutunmaya çalışacağını da sözlerine ekledi.

Brisa Bisiklet Takımı'ndan Onur Balkan da yarışlar ve antrenmanlarla olimpiyata hazırlandıklarını belirterek, "Üç gün önce Fas'tan geldik. İnşallah olimpiyata gideceğiz. Orada da iyi şeyler yapmayı planlıyoruz. Bugün parkur bayağı zorlu, yokuşlar var." diye konuştu.

Bu arada Anamur Belediyesi de yarışa katılan takımlara muz ikram etti.

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu, 17 Nisan'da tamamlanacak.