Mersinde Uyuşturucu Operasyonu

Mersinde Uyuşturucu Operasyonu

Mersin polisinin İstanbul ve Mersin'de düzenlediği operasyonlarda, Avrupa ülkelerine gönderilmek üzere hazırlanmış 50 kilo eroin ve 50 kilo kokain maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili aralarında İsviçre ve İtalya vatandaşlarının da bulunduğu 8 kişi tutukl

- Mersin polisinin İstanbul ve Mersin'de düzenlediği operasyonlarda, Avrupa ülkelerine gönderilmek üzere hazırlanmış 50 kilo eroin ve 50 kilo kokain maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili aralarında İsviçre ve İtalya vatandaşlarının da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, uluslararası uyuşturucu kaçakçılarına yönelik sürdürdüğü çalışma kapsamında, Ortadoğu ve Güney Amerika ülkelerinden getirilen uyuşturucunun, Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürüleceği bilgisine ulaştı. Suç örgütünü takibe alan polis, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği operasyonda 2'si İtalyan 4 kişiyi, beraberinde 50 kilo eroin maddesiyle birlikte yakaladı. Devam eden operasyonun Mersin'de düzenlenen ikinci ayağında ise, bir otomobilin zulasında 50 kilo kokain maddesi ele geçirildi. Mersin'deki operasyonda, aralarında İsviçre vatandaşı Memiş Fankhauser'in de bulunduğu A.O., M.T. ve H.Ö. adlı 4 kişi yakalandı. Fankhauser'in, terör örgütü PKK ile ilişkisinin olduğu ve bir süre önce Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yaptığı ileri sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 4 zanlı, çıkarıldıkları Adana Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. İstanbul'da yakalanan 4 şüphelinin de tutuklandığı öğrenildi.

Öte yandan, Mersin'deki operasyonda yakalanarak tutuklanan bar işletmecisinin, daha önce de adı 2011 yılındaki sahte içki operasyonuna karışan Türkiye Spor Adamları Derneği Genel Başkanı A.O. olduğu belirtildi. A.O.'nun, dernek başkanı sıfatıyla bir çok spor adamına çeşitli ödüller adı altında plaket verdiği ve adını bu şekilde duyurduğu ifade edildi.