Meteoroloji açıkladı: Nefes aldırmayan sıcaklara yağmur molası!

Meteoroloji açıkladı: Nefes aldırmayan sıcaklara yağmur molası!
Güncelleme:

Meteoroloji'den alınan son bilgilerde önümüzdeki 5 günlük hava tahmin haritalarına göre nefes aldırmayan Afrika sıcaklıklarına yağmur molası geliyor.

Meteorolojiden alınan son verilere göre öğle saatlerinden sonra Kütahya, Manisa'nın kuzeydoğu çevreleri ve Eskişehir'in batısı ile Ordu, Giresun, Trabzon, Rize'nin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan değerlendirmelere göre yurdun kuzeydoğu kesimleri ile İç Ege'nin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya, Manisa'nın kuzeydoğu çevreleri ve Eskişehir'in batısı ile Ordu, Giresun, Trabzon, Rize'nin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Rüzgarın enellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN SICAK HAVA UYARISI

Cuma günü Bursa ve çevre iller için hava sıcaklarının artacağı konusunda uyarı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre bugün 15.00-18.00 saatleri arasında hava sıcaklığının 36, hissedilen hava sıcaklığının ise 42 derece olması bekleniyor.

Nem oranının ise en yüksek yüzde 79 olacağı tahmin edilirken, Salı ve Çarşamba günleri ise sıcak hava yerini gök gürültü sağanak yağışa bırakması bekleniyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini


 

Seçiniz...