Meteoroloji uyardı ! O ilimizde toz bulutu korkuttu

Meteoroloji uyardı ! O ilimizde toz bulutu korkuttu

Meteoroloji genel Müdürlüğü, Güneydoğu illeri için "toz bulutu" uyarısında bulundu

Sıcaklık batı kesimlerde 3 ila 5 derece artıyor. Meteoroloji Güneydoğu illeri için ise "toz bulutu" uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Sivas ve Kayseri çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu illeri için ise “toz bulutu” uyarısı yapıldı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece artması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak.Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güneydoğudan hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı ve Orta Akdeniz’de yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Tunceli, Bingöl, Muş, Malatya, Elazığ ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, “Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı yaptı.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Meteoroloji ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas ve Kayseri ile sabah ilk saatlerde olmak üzere Niğde çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle kıyılarda sağanak yağmur, gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ve Van dışında, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (11)

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (13)

İZMİR: Az bulutlu.(18)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı. (20)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. (20)

SAMSUN: Parçalı, çok bulutlu, sabah ilk saatlerde sağanak yağmurlu.(11)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (4)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.(14)

toz-bulutu-uyarisi.jpg

Öte yandan Meteoroloji Diyarbakır 15. Bölge Müdürlüğü de bölge için toz ve kuvvetli rüzgâr uyarısında bulundu.  Meteorolojiden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün bölgemizde görülen toz taşınımının yarın (23 Şubat 2016 Salı günü) öğle saatlerine kadar bölgemiz genelinde devam etmesi tahmin ediliyor. Şırnak, Mardin ve Batman çevrelerinde rüzgarın bugün (22 Şubat 2016 Pazartesi) gece saatlerine kadar Güneydoğudan kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalma, solunum ve sağlık problemleri vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”