Meteoroloji uyarmıştı... İstanbul'da başladı, tüm Türkiye'yi saracak !

Güncelleme:

Türkiye yağışlı hava sisteminin etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağmur başladı. Beykoz'da kuvvetli yağış nedeniyle yollar göle döndü, sürücüler zor anlar yaşadı.

İstanbul’da beklenen yağmur başladı. Kara bulutlarla kaplanan kentte gündüz geceye döndü. Sağanak yer yer etkili olmaya başladı.

BEYKOZ'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

İstanbul'da aniden bastıran yağış yüzünden sürücüler zor anlar yaşadı. Beykoz'da aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü.

İstanbul için yapılan kuvvetli yağış uyarısının ardından Beykoz’da sağanak yağış etkili oldu. Aniden bastıran yağmur nedeniyle Tokatköy Mahallesi Akbaba Caddesi, sular altında kaldı. Araçlar göle dönen caddede ilerlemekte zorluk yaşadı. Sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.  Bazı vatandaşlar da ıslanmamak için saçak altlarında bekledi. Yağmura yakalan bir kişi ise ayakkabılarını çıkararak yürüdü.

Meteoroloji uyarmıştı... İstanbul'da başladı, tüm Türkiye'yi saracak !  - Resim : 1

İBB'DEN UYARI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) megakent için yaptığı fırtına ve sağanak yağış uyarısında şunlarI ifade etti:

"Bugün İstanbul’da beklenen sağanak yağış, öğle saatlerinden itibaren Çatalca, Arnavutköy, Eyüp ilçelerinde kendisini gösterdi.

Şu sıralar Sarıyer, Beykoz ve Boğaz çevresinde görülen şiddetli yağmur ve rüzgarın, akşamdan itibaren şehir genelinde etkili olması bekleniyor.

"RÜZGAR 70 KM HIZA ÇIKACAK"

Gece saatlerinde saatte 70 km hıza ulaşacak poyraz fırtınası ile birlikte yağışın da kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İBB Ekipleri, yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, göllenme, yıldırım, şİmşek, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.

Uzmanlar, İstanbulluların da sel, su baskını ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Yağışın, yarın (Cuma) sabah saatlerinde etkisini azaltarak öğleden sonra kesileceği tahmin ediliyor."

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Şırnak ve Muş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Yağışların İskenderun Körfezi çevresi ile İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgarın Marmara'nın güneyinde kuvvetli, Marmara'nın kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli esmesi öngörülüyor.

Denizlerde ise Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Marmara'da fırtına, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor. 

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...