Meteoroloji'den kar ve sel uyarısı

Meteoroloji'den kar ve sel uyarısı

Meteoroloji yurt genelinde şiddetli yağışların olacağı konusunda uyardı.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yurt genelinde önce kuvvetli yağışlar etkili olacak. Ardından kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da bugün kuvvetli yağış yarın şiddetini arttırarak karla karışık yağmura dönecek. Bu nedenle yarın akşam saatlerine dikkat! Trakya'da da yarın akşam kar yağışı görülebilir.

Yurt genelinde kar alarmını yanı sıra kuvvetli yağış uyarıları da peş peşe geliyor. 4 ilde halka ani sele kaşı dikkatli olunması yönünde çağırı yapıldı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Bugün Marmara'nın tamamı, Kıyı Ege'de Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar etkili olacak. Yağışların; Marmara Bölgesi ve Kıyı Ege'de kuvvetli, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa çevreleri ile Edirne'nin güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, İç ve doğu kesimlerde henüz yağışlı sistemin etkisi görülmüyor. Yağışlı sistem salı günü itibariyle iç kesimlerde de etkili olacak. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bugün kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece düşüş bekleniyor. Salı günü itibariyle sıcaklıklarda hızlı bir düşüş yaşanacak.Salı günü Edirne, Kırklareli çevrelerinde, Trakya kesiminde yağışlar yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmaya başlayacak.  Ege bölge geneli, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'de yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun  kar şeklinde olma ihtimali var. Ankara, Eskişehir çevrelerinde yağışlar salı günü itibariyle karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Yüksek kesimlerde yağışlar kar şeklinde olacak. Çarşamba günü itibariyle iç kesimlerinde tamamında yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlar doğu kesimlerde de görülmeye başlayacak.

Çarşamba günü Antalya il merkezi ve doğusunda yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ankara'da da hafif olmak üzere kar yağışının etkili olması tahmin ediliyor. İstanbul'da çarşamba günü itibariyle yağışlar yağmur şeklinde olacak. Ancak yağışların İstanbul'un yüksek kesimlerinde karlar karışık yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor.

4 İL İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE ANİ SEL UYARISI   

Meteorolojiden, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da bu  akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren  şiddetleneceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan  yazılı açıklamada, Antalya genelinde bu akşam saatlerinden sonra başlaması  beklenen yağışların, yarın sabah saatlerinde şiddetleneceği bildirildi.  Açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya merkez ile Kaş, Demre,  Finike, Kumluca, Kemer ve Serik, çarşamba sabah saatlerinde de Manavgat, Alanya,  İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde metrekareye 100 kilogram ve  üzeri yağış düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Isparta ve Burdur genelinde bugün akşam saatlerinde başlayacak  yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli (metrekareye 50-75  kilogram yağış) beklendiği ifade edildi. Muğla genelinde ise bugün öğleden sonra  başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren şiddetleneceği (metrekareye  76-100 kilogram yağış) vurgulandı.

Açıklamada, yağışla birlikte rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden  kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 50-80 kilometre) şeklinde esmesinin  beklendiği belirtildi. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, İbradı,  Akseki, Gündoğmuş ilçelerinde de karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar  şeklinde olması beklendiğinden, ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu,  hortum ve çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbir  alınması gerektiği uyarısında bulunuldu.