Meteoroloji'den o illere kritik uyarı !

Meteoroloji'den o illere kritik uyarı !

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 5 ile uyarı yapıldı.

Malatya, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl'de kuvvetli rüzgar ile fırtına uyarısında bulunuldu. Kars'ta etkili olan sağanak yağmur ve dolu günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, öğle saatlerinden itibaren 12 Temmuz Salı gününe kadar Malatya, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl'de sıcaklıkların 1 ila 3 derece arasında düşeceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

Açıklamada, rüzgarların Malatya, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve Bingöl çevrelerinde periyot boyunca kuzey ile kuzeybatı yönlerinden kuvvetli, yer yer fırtına olarak esmesinin beklendiği belirtildi.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

KARS'I YAĞMUR VE DOLU VURDU

Kars'ta etkili olan sağanak yağmur ve dolu günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kars'ta sabah erken saatlerde aniden bastıran yağmur ve dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmur ve doluyla birlikte şiddetli rüzgarın etkili olduğu kentte, bazı binaların çatılarıyla ile ağaçlarda kırılarak zarar gördü.

Yaklaşık 15 dakika süren sağanak yağmur, bir anda caddeleri de sular altında bıraktı. Kenttin en işlek caddesi olan Faikbey Caddesi nehir görüntüsü verirken, çok sayıda işyerinin bodrumu da sular altında kaldı.

"YAĞMUR KÖYLÜLERİ VURDU"

Kars'ın geçmiş yıllara oranla çok fazla yağmur aldığına dikkat çekilirken, yağmur en çok etkilenen ise köylüler oldu. Sağanak yağmur ile birle birlikte etkili olan dolu ekili alanlara zarar verirken, biçilen otlar ise arazide kaldı. Otlarını toplayamayan köyüler kara kara havaların düzelmesini bekliyor.

Öte yandan Kars ve çevresinde sağanak yağmurun aralıkla etkili olmasını bekleniyor.