Meteoroloji'den sağanak uyarısı !

Meteoroloji'den sağanak uyarısı !

Meteoroloji, yurdun bazı bölgeleri için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Aşırı sıcakların ardından serinleten bir yağmur dalgası geliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Bartın ve Kastamonuile öğle saatlerinden sonra İç Ege, Batı Karadeniz, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Rize, Artvin, Kars ve Ardahançevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ VE BATI KESİMLER HARİÇ MEVSİM NORMALLERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BEŞ GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 35

İstanbul:Parçalı ve az bulutlu 32

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Bursa:Parçalı ve az bulutlu 33

Adana:Parçalı ve az bulutlu 36

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

Samsun:Parçalı ve az bulutlu 30

Trabzon: Parçalı bulutlu 29

Erzurum:Parçalı bulutlu 29

Diyarbakır:Az bulutlu ve açık 40