Meteoroloji'den uyarı geldi

Meteoroloji'den uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, havanın ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin güney kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de düşük gece sıcaklıkları nedeniyle yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma, don gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 1
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 7
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 9
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 12
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 15
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 5
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 5
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -14
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 2

KARS EN SOĞUK GECEYİ YAŞADI

Kars kışın en soğuk gecesini yaşadı. Hava sıcaklığının eksi 30 dereceyi gördüğü kentte, ağaçlar kırağı tuttu, çatılarda bir metrelik buz sarkıtları...

Kars kışın en soğuk gecesini yaşadı. Hava sıcaklığının eksi 30 dereceyi gördüğü kentte, ağaçlar kırağı tuttu, çatılarda bir metrelik buz sarkıtları oluştu.

Soğuk havanın etkili olduğu Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Şehitliği'nde bulunan ağaçlar beyaza büründü. Kırağı tutan ağaçlar, kartpostallık görüntüler verdi.

Şehit heykelleriyle birlikte adeta beyaz gelinliğe bürünmüş ağaçlar, görenleri büyüledi.

Öte yandan, soğuk havanın etkili olduğu Sarıkamış'ta çok sayıda araç soğuktan donarken, çatılarda eksi 30 dereceyi bulan soğukta bir metrelik buz sarkıtları oluştu. Soğuk havanın etkisini önümüzdeki günlerde de sürdüreceği öğrenildi.

İHA

Etiketler meteoroloji mevsim hava