24 saatlik uyarı: Sıcaklık 10 derece daha düşecek ama kara veda edin...

24 saatlik uyarı: Sıcaklık 10 derece daha düşecek ama kara veda edin...
Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için kar yağışı uyarısında bulundu. Sıcaklıkların kuzeybatı bölgelerden başlayarak daha da düşeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Haftasonu tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ise 24 saat sonra Türkiye'yi terk edecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Konya ve Karaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahminini paylaştı.

Yağışların; Doğu ve Batı Karadeniz kıyıları ile Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Bu illerde engelli ve hamileler kar yağışı nedeniyle yarın idari izinli!Bu illerde engelli ve hamileler kar yağışı nedeniyle yarın idari izinli!

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi’nde çok bulutlu, bölgenin doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bugün Karadeniz kıyılarında beklenen yağışların kar sağanağı şeklinde görülmesi bekleniyor. Ssabah saatlerinde Trakya’da kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İstanbul’da bugün akşam saatlerine kadar Anadolu Yakası aralıklı kar yağışı beklendiği belirtiliyor.

Ege Bölgesi’nde Kütahya çevrelerinin bu akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi’nde Antalya ve Doğu Akdeniz Bölümü’nün aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, Kahramanmaraş’ın yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Hatay, Adana ve Osmaniye çevrelerinde güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu’da bu akşam saatlerinde Eskişehir çevrelerinin, öğlen saatlerine kadar bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin, öğle saatlerinden sonra ise Konya, Karaman ve Sivas çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don bekleniyor. Ankara ve Çankırı’da hafif kar yağışı tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz’de yağışların Sinop çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bolu, Kastamonu aralıklı kar yağışı, Zonguldak ve Düzce için yer yer yoğun olmak üzere kar sağanağı uyarısı yapıldı.

 Orta ve Doğu Karadeniz’de bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Amasya’da il genelinde kar yağışı, Rize, Samsun, Trabzon’un yüksek yerlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Doğu Anadolu’da yağışların bölgenin güneydoğusu ile Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun kar; Van, Malatya ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde aralıklı kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Batman ve Siirt’in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji tarafından açıklanan son bilgilere göre yeni haftada da soğuk hava devam edecek ve ülke genelinde hava durumunun mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Öte yandan AKOM'dan bu sabah itibarıyla İstanbul için yeni bir uyarı daha geldi. Uyarıda, "İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren mola veren kar yağışı sabah erken saatlerinden (05:30) itibaren kuzey bölgelerimizde tekrar etkili olmaya başlamıştır" denildi.
 
Sıcaklıkların kuzeybatı bölgelerden başlayarak daha da düşeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde hafif, Marmara bölge genelinde orta, diğer yerlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının yurt genelinde perşembe günü itibariyle artacağı tahmin ediliyor.

AKOM'DAN UYARI

AKOM'dan bu sabah itibarıyla İstanbul için yeni bir uyarı daha geldi. Uyarıda, "İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren mola veren kar yağışı sabah erken saatlerinden (05:30) itibaren kuzey bölgelerimizde tekrar etkili olmaya başlamıştır" denildi.

AKOM Twitter'dan, "İlerleyen saatlerde yağışın il genelinde yayılarak yer yer kuvvetli şekilde etkili olacağı tahmin ediliyor. An itibarı ile -1 ila -9 derece arasında seyreden dondurucu soğuklar ve sabah trafiği göz önünde bulundurularak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önem arz ediyor" açıklamasını yaptı.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği, bugün ve salı günü için muhtemel kar yağışı nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, trafik kazası riskleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle;

"İlimiz genelinde Pazartesi ve Salı gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altında olacağı tahmin edilmektedir. Düşük sıcaklıklar ve Pazartesi gecesi muhtemel kar yağışı nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden trafik kazası riskleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını rica ediyoruz."

Ana arterlerde sorun yaşanmazken, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana güzergahlar, ara sokaklar ve kırsal bölgelerde tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...