Meteoroloji'den turuncu alarm! Yağışlar ne kadar daha devam edecek ?

Meteoroloji'den turuncu alarm! Yağışlar ne kadar daha devam edecek ?
Güncelleme:

Yaz mevsiminde adeta kışı yaşarken, Meteoroloji yağışların ne kadar daha devam edeceğini açıkladı. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve İstanbul için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Öğle saatlerinden itibaren başta Avrupa Yakası olmak üzere İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Çarşamba günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kahramanmaraş’ın batısı, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimleri, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Bilecik, Bolu, Eskişehir ve Sakarya gece saatlerinde Batı Karadeniz, öğle saatlerinden sonra Antalya, Kırklareli, İstanbul’un batısı ile Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; bu akşam saatlerinde Bilecik, Bolu, Eskişehir ve Sakarya, gece saatlerinde Batı Karadeniz, öğle saatlerinden sonra Antalya, Kırklareli, İstanbul’un batısı ile Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

BÖLGELERİMİZDE BUGÜN HAVA NASIL OLACAK ?

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Kırklareli ile İstanbul’un batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

 

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları ile Kahramanmaraş’ın batı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatleri ile öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

 

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

KARADENİZ

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Trabzon ve Rize’nin iç kesimler ve Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

 

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu gece saatlerinde Erzurum ve Bingöl çevrelerinin, bugün Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini