Meteroloji'den sürpriz açıklama ! Yeni bir sıcak hava rekoru geliyor !

Meteroloji'den sürpriz açıklama ! Yeni bir sıcak hava rekoru geliyor !
Güncelleme:

Meteoroloji'den gelen son haberlere göre yurdun büyük bölümünü etkileyen yağışlar devam edecek ancak yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları da yükselecek.

Meteoroloji'den gelen son haberlere göre birkaç gündür yurdun büyük bölümünü etkileyen yağışlar hafta boyunca sürecek. Hafta boyunca yağış olmasına rağmen sıcaklıkların düşmeyeceğini hatta yükseleceğini gösteriyor. Özellikle güney kıyılarda mevsimin sıcaklık rekorları kırılabilir.

Şubat ayında olmamıza rağmen yurdun hiçbir bölgesinde kar yağışı beklenmiyor.
 
YENİ REKOR GELEBİLİR

Geçtiğimiz günlerde mevsimin sıcaklık rekorunu kıran Antalya bu hafta bir sıcaklık rekoru daha kırabilir. Yağmurlu hava yurdun özellikle batı kesimlerini etkileyecek, güney kıyılar ise genellikle güneşli olacak. Cuma günü Antalya’nın 22 dereceye kadar ısınması bekleniyor. İzmir 17 derece civarlarında seyrederken İstanbul’da ise hafta boyu yağmur olacak ve sıcaklıklar 13-14 derece dolaylarında seyredecek.

GÜNÜN HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın güneydoğusu, Ege’nin kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve akşam saatlerinde Ardahan çevrelerinde hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Bölgesi, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer sis ve pus hadisesi ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor. Güneyli rüzgarın etkisini kaybetmesiyle birlikte kuzey kesimlerde 2 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, kuzey bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.