Mezuniyet öncesi deneyim kazanma fırsatı

Mezuniyet öncesi deneyim kazanma fırsatı

​Üniversite seçiminde eğitim görülecek üniversitenin öğrenciye kazandıracağı deneyim ve imkanlar da büyük derecede önem arz ediyor.

Mezuniyet sonrası iş hayatına atılacak gençlerin üniversitede eğitim ve sosyal yönden donanım sahibi olması göz ardı edilmeyecek unsurlardan. Bu nedenle tercih edilecek üniversitenin öğrenciye sosyal ve kişisel anlamda kazanım sağlayabilmesi öğrencinin mezuniyet sonrası iş hayatına hazır olarak başlamasına olanak sağlıyor. Bu faktörler göz önüne alındığında henüz öğrenciyken iş hayatının içinde olmak ve alınan eğitimi pratiğe dökmek birçok öğrencinin sahip olamayacağı büyük bir avantaj.

Sosyal Bilimler alanında uzmanlaşmış, Tematik bir anlayışa sahip olan Süleyman Şah Üniversitesi öğrencilerine bu olanakları fazlasıyla sağlıyor. Uygulamalı Sektör Eğitimi Programıyla son sınıf öğrencilerine okudukları bölümlere göre sektörde bir dönem çalışma fırsatı veriyor. Süleyman Şah Üniversitesi öğrencileri USEP sayesinde henüz mezun olmadan iş arkadaşları ve yöneticilerinden başlayarak güçlü bir network geliştirme imkânına sahip oluyor. Bu program sayesinde öğrenciler değişik iş ortamlarını ve kariyer fırsatlarını keşfedip, yenilikleri takip ederek güncel bilgiye sahip olabiliyor. Örnek bir iş performansı sergilemekle gelecekte aynı kurumda çalışma ya da daha deneyimli olarak sektöre atılma ve daha birçok konuda sahip olunan avantajlar programın önemini ortaya çıkarmaktadır.

Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Süleyman Şah Üniversitesi’nden mezun olacak 248 öğrenci arasında 74 öğrenci USEP uygulamasıyla sektörün güçlü firmalarında alanlarına uygun birimlerde eğitimlerini devam ettirerek çalışma hayatının içerisinde deneyim kazanmaktadır. Dumankaya, Ülker, Türk Hava Yolları, Ernst&Young, Novartis, Zorlu Holding gibi sektörün önde gelen firmalarında; Pendik, Kartal, Ümraniye gibi belediyelerde ve hastanelerde branşlarına uygun çeşitli birimlerde eğitim hayatını sektörel bazda devam ettiren öğrenciler şirketlerin gelecekte birlikte çalışabilecekleri insan potansiyelini keşfetme imkânına da olanak sağlamış oluyor. Üniversite yurtdışında da öğrencilerine staj imkânı sunuyor. 2015–2016 öğretim döneminde 8 öğrenci Avrupa’da bu imkândan yararlanarak deneyimini uluslararası standartlara taşımaktadır.

Süleyman Şah Üniversitesi bu yıl 50 farklı şirkette olmak üzere tüm dünyada öğrencilerine bu eşşiz deneyimi sunmaya devam ediyor. % 100 İngilizce eğitim vermenin yanı sıra 2. ve 3. dil imkânı sağlayan üniversite, uluslararası standartlarda verdiği eğitimine sektör deneyimini de ekleyerek mezun olmadan iş deneyimine sahip nitelikli bireyler yetiştirmeye devam etmektedir.