Mezuniyette öğrencilere büyük şok !

Mezuniyette öğrencilere büyük şok !

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinin mezuniyet töreninde öğrenciler tarafından açılan pankart nedeniyle savcılık inceleme başlattı.

İzmir'deki Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi'nin mezuniyet töreninde bir grup öğrenci, üzerinde 'Sansüre hendek kazmaya geliyoruz' yazılı pankart açmıştı.

Olayla ilgili rektörlükten açıklama geldi.

"ÖNCEDEN TESPİT ETMEK MÜMKÜN OLMADI"

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, pankartı önceden tespit etmenin mümkün olmadığını öne sürerek, şunları söyledi:

"23 Haziran 2016 tarihinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezuniyet törenleri esnasında birkaç öğrenci tarafından bir takım pankartlar açılmıştır. Tören öncesinde alınan güvenlik önlemlerine rağmen açılan bu pankartların önceden tespit edilmesi mümkün olmamakla birlikte tören esnasında gerekli uyarılar ilgililere ivedilikle yapılmıştır.

İDARİ İŞLEMLERİ BAŞLATTIK

Üniversitemiz tarafından tasvip edilmesi asla mümkün olmayan ve mezuniyet töreninin içeriğiyle bağdaşmayan söz konusu pankartları açanlar ve sorumlular hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır."

66-012.jpg

Diplomalarını aldıktan sonra sahneden ayrılan öğrencilerin pankartlı fotoğrafı sosyal medyada yer aldı. Bunun üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının konuya ilişkin inceleme başlattığı kaydedildi.