Mezunlar için iş hayatında başarının sırları

Mezunlar için iş hayatında başarının sırları

İş dünyasının deneyimli isimleri öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Global CV'nin düzenlediği  "İşin Uzmanları Kampüste" etkinliklerinde iş dünyasının deneyimli isimleri Kültür Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Arçelik eski CEO'su ve Galatasaray Genel Sekreteri Aka Gündüz Özdemir, COLİNS İnsan Kaynakları Direktörü Abdurrahman Baş ve Sağlıklı Yaşam Eğitmeni Fırat Çakır gibi alanında uzman konuşmacılar, ilginç tecrübe ve tespitlerini öğrencilerle paylaştı.

Arçelik Eski CEO'su ve Galatasaray Genel Sekreteri Aka Gündüz Özdemir öğrencilere,  gerçek performanslarını göstermeleri, tutarlı olmaları, kendi deneyimlerini diğer çalışanlara aktarmaları ve ekip ruhuna katkı sağlayarak ilerlemeleri konusunda bilgi verdi. Geleceğin gençlerin elinde olduğunu vurgulayan Özdemir, "Asla ümitsiz olmayın, başarı sizin elinizde" diyerek şahit olduğu başarı hikâyelerini paylaştı. Beko markasının, sıfır noktasından 106 ülkeye ihracat yapar duruma nasıl geldiğini anlatan Özdemir şunları söyledi: “Ben ekip lideriydim ama bunu ekibimle başardım. Yüksek hedefler koyduk, adım adım ilerledik ve markamız pazar payı itibariyle dünyanın 9. büyük markası oldu.”

Türkiye'nin ulaşması gereken önemli hedefleri olduğuna dikkat çeken Özdemir, mezun olacak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. "Ne kadar iyi not alırsanız alın, kimse sizin geçmişini bilmeyecek, anlık performansınıza bakacak" diyen Özdemir, öğrencilerden, yöneticilerine işi ne kadar iyi yaptıklarını göstermeleri istedi.  Özdemir, Vehbi Koç'un yaşamından örnekler vererek mezun olacak öğrencilere öğrenmeye açık olmalarını tavsiye etti. Koç'un ortaokul mezunu olmasına rağmen tam bir deha olduğuna inandığını söyleyen Özdemir, "O, öğrenmeye çok açıktı, karşılaştığı problemlerin nasıl çözüleceği ile yakından ilgilenir, sorgulardı" şeklinde konuştu.

COLİNS İnsan Kaynakları Direktörü Abdurrahman Baş mezun olan öğrencilere İK Uzmanı gözüyle önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilik döneminde yapılan stajarın çok önemli olduğunu belirten Baş, kendisinin en çok staj geçmişlerine baktığını ve ERASMUS gibi deneyimlerin de CV’ye eklenmesinin artı bir değer olduğunu söyledi. Mezun olmaya hazırlanan öğrencilerin fark yaratmaları gerektiğinin altını çizen Baş, her zaman fırsatlara ve farklı kariyer imkanlarına açık olunması tavsiyesinde bulundu.

Sağlıklı Yaşam Eğitmeni Fırat Çakır ise, öğrencilere imkânsız gibi görünen şeylerin inanç ve istekle gerçekleştirilebileceğini kendi hayatından verdiği örneklerle anlattı. Küçükken zayıf olmasından dolayı askere dahi alınmadığını; ancak bu yönünün lehine dönüştüğünü belirten Çakır, zayıfken kilo almayı sağlıklı bir şekilde başardığını ve bunun zamanla kendisine önemli bir mesleğin kapılarını açtığını belirtti. Kitapları ve tv programları ile anılarından söz eden Çakır, öğrencilerle neşeli sohbetinde, Türkiye’nin en büyük spor merkezini nasıl açtığını ve sonrasında aleyhine gelişen olumsuz süreçleri esprili bir şekilde anlattı. Çakır, öğrencilere iş yaşamına dair önemli ipuçları verdi. Hayatı çok fazla düşünmemeleri, bir yönüyle akışına bırakmaları gerektiğini söyleyen Çakır, olumsuz durumlar karşısında yılmamanın, iş hayatında başarının anahtarı olduğunu söyledi.