MHP'li üst düzey isimden infaz kanunu açıklaması

MHP'li üst düzey isimden infaz kanunu açıklaması
Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından İnfaz Kanunu'nun değiştirilmesi için çağrıda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir çıkışta bulundu. 

TBMM tatile girmeden İnfaz Kanunu'nda Düzenleme yapılması çağrısında bulunan Yıldız, "5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a 7242 sayılı Kanun ile eklenen Geçici 9. Madde ile açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler, 14/04/2020 tarihinde COVID-19 iznine gönderilmiş, çeşitli tarihlerde alınan kararlarla 31 Temmuz 2023 ‘e kadar uzatılmıştı. Temmuz ayı içindeyiz" diye yazdı. 

"YENİ BİR İNFAZ KANUNU YAPMALIYIZ"
"Meclis tatile girmeden hakkaniyete uygun bir düzenleme getirmek görevimizdir" diyen Yıldız ayrıca "Açık cezaevinde bulunanlar ve izinde olanlar kadar kapalı cezaevinde bulunanlara eşit ve adil muamele yapmak anayasa gereğidir. Bina farkından dolayı farklı uygulamalar yapmak adalet duygusunu zedeler. Ceza Mahkemeleri tarafından verilen ceza ve güvenlik tedbirlerine ilişkin kesinleşmiş kararların yerine getirilmesi infaz hukukunun konusudur. Çeşitliliği ortadan kaldırmak için yeni bir İnfaz Kanununa ihtiyaç olduğu açıktır. Önümüzdeki dönemde yeni bir İnfaz Kanunu yapmalıyız" ifadelerini kullandı. 

Etiketler infaz kanun MHP
2026-EKPSS soruları ve cevap anahtarı yayımlandı, 10 günlük kritik süre başladı 2026-EKPSS soruları ve cevap anahtarı yayımlandı, 10 günlük kritik süre başladı Elektronik sigara ile sokakta, kafede, parkta vapur bacası gibi gezenlere müjde(!) Elektronik sigara ile sokakta, kafede, parkta vapur bacası gibi gezenlere müjde(!) Sokakta meydan savaşı! Dün taşlarla saldırdılar, bugün kurşun yağdırdılar! Sokakta meydan savaşı! Dün taşlarla saldırdılar, bugün kurşun yağdırdılar! Ünlü yatırım uzmanı Mert Başaran'dan altın fiyatları için kritik uyarı Ünlü yatırım uzmanı Mert Başaran'dan altın fiyatları için kritik uyarı Kanlı saldırı sonrası Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı Kanlı saldırı sonrası Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı Ankara'da sürpriz buluşma: Kılıçdaroğlu ile Perinçek biraraya geldi Ankara'da sürpriz buluşma: Kılıçdaroğlu ile Perinçek biraraya geldi En seksi İtalyan şehir içi SUV yenilenen tasarımı ve hibrit motoruyla Türkiye'de! En seksi İtalyan şehir içi SUV yenilenen tasarımı ve hibrit motoruyla Türkiye'de! Survivor Sabriye Şengül'ün gözyaşları içindeki sitemi olay oldu Survivor Sabriye Şengül'ün gözyaşları içindeki sitemi olay oldu Teknoloji tarih yazdı: İnsansı robot Flash, Yarı Maraton'da dünya rekorunu paramparça etti! Teknoloji tarih yazdı: İnsansı robot Flash, Yarı Maraton'da dünya rekorunu paramparça etti! Hava sıcaklıkları düşüyor... Yeni haftada sağanak yağmur, kar ve soğuk alarmı verildi! Hava sıcaklıkları düşüyor... Yeni haftada sağanak yağmur, kar ve soğuk alarmı verildi!
Yıldız Asyalı'dan eşi hakkında şoke eden iddialar: ''Önce beni ardından da babamı darbetti!'' Yıldız Asyalı'dan eşi hakkında şoke eden iddialar: ''Önce beni ardından da babamı darbetti!'' Melis Sezen'den sürpriz haber... Hayranlarından tebrik mesajı yağdı! Melis Sezen'den sürpriz haber... Hayranlarından tebrik mesajı yağdı! EuroLeague'te Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinde TRT’ye sert tepki: Taraftar ayağa kalktı! EuroLeague'te Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinde TRT’ye sert tepki: Taraftar ayağa kalktı! Gülistan Doku soruşturmasında eski valinin oğlunun ifadesi ortaya çıktı Gülistan Doku soruşturmasında eski valinin oğlunun ifadesi ortaya çıktı Mansur Yavaş hakkında bir soruşturma izni daha! Mansur Yavaş hakkında bir soruşturma izni daha! Trio Ekibinden Gençlerbirliği-Galatasaray maçı yorumu: Ofsayt kararı doğru mu, yanlış mı ? Trio Ekibinden Gençlerbirliği-Galatasaray maçı yorumu: Ofsayt kararı doğru mu, yanlış mı ? Bir ilimiz sağanak yağış altında boğuldu; araçlar sulara gömüldü, onlarca hayvan telef oldu Bir ilimiz sağanak yağış altında boğuldu; araçlar sulara gömüldü, onlarca hayvan telef oldu İslam Memiş'ten karışan piyasalarda ''altın vuruş'' uyarısı! Hem tarih hem de rakam verdi! İslam Memiş'ten karışan piyasalarda ''altın vuruş'' uyarısı! Hem tarih hem de rakam verdi! Bir ilimize daha yüksek hızlı tren müjdesi: Bu yıl hizmete açılacak! Bir ilimize daha yüksek hızlı tren müjdesi: Bu yıl hizmete açılacak! Edirne'de kan davası cinayeti... Tam 8 yıl bekleyip, sokak ortasında katletti! Edirne'de kan davası cinayeti... Tam 8 yıl bekleyip, sokak ortasında katletti!