Millet bahçelerinin maliyeti Meclis bütçesini aştı

Millet bahçelerinin maliyeti Meclis bütçesini aştı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir önceki seçimlerde "Anneler; alacaksınız çoluğunuzu çocuğunuzu yanınıza, gideceksiniz Millet Bahçesi'ne orada onlarla beraber yatıp yuvarlanacaksınız" diyerek müjdelediği millet bahçelerinin maliyeti yılın ilk yarısında 3.7 milyar lira olarak TBMM'nin bütçesini aştı.

TOKİ'nin ihale kayıtlarına göre ocak ayı ve 17 Haziran arasında 23 millet bahçesi sözleşmesi imzalandı.  Buna göre yılın ilk yarısında millet bahçelerinin maliyeti 3.7 milyar lira oldu. Ayrıca yalnızca İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin maliyeti 2 milyar 174 milyon lira olacak. 

Millet Bahçesi için 83 milyon 258 bin TL'lik sözleşme imzalandı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; AKP'nin seçim vaatleri arasında yer alan Millet bahçelerinin maliyeti bel bükmeye devam ediyor. Sadece İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin maliyeti 2 milyar 174 milyon lira olurken, TOKİ ile Rumelihisarı Millet Bahçesi için 149 milyon 320 bin TL, Kumbaba Millet Bahçesi için 130 milyon TL ve Malatya Yeşilyurt Millet Bahçesi için 83 milyon 258 bin TL'lik sözleşme imzalandı.

2022'nin ilk altı ayında sözleşmeleri imzalanan diğer millet bahçeleri ise şu şekilde:

Ağrı Murat Nehri: 205 milyon TL
Bitlis: 94 milyon 123 bin TL
İstanbul Silivri: 53 milyon 320 bin TL
İstanbul Bayrampaşa: 77 milyon 222 bin TL
Tokat: 53 milyon 25 bin TL n
Ankara Keçiören: 92 milyon 929 bin TL.

(Kaynak)

text-ad
Kılıçaroğlu'ndan Bahçeli'ye çok özel telefon: ''Tebrik edip, memnuniyetini belirtti'' Kılıçaroğlu'ndan Bahçeli'ye çok özel telefon: ''Tebrik edip, memnuniyetini belirtti'' Hava durumu şaşırtmaya devam edecek: Önce yağmur, ardından Afrika sıcakları geliyor! Hava durumu şaşırtmaya devam edecek: Önce yağmur, ardından Afrika sıcakları geliyor! 5 yıl önce bir kadının gözlerini oymuştu... Yine aynı vahşet! 5 yıl önce bir kadının gözlerini oymuştu... Yine aynı vahşet! Nikah kıymayıp birlikte yaşayan çiftler için emsal tazminat kararı! Nikah kıymayıp birlikte yaşayan çiftler için emsal tazminat kararı! Napoli'den Galatasaray'a bir şok daha! Bu sefer konu Osimhen değil... Napoli'den Galatasaray'a bir şok daha! Bu sefer konu Osimhen değil... Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörü protesto eden öğrencinin lisansı iptal edildi Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörü protesto eden öğrencinin lisansı iptal edildi Renault'un Türkiye'de üreteceği dev SUV'u Renault Boreal ortaya çıktı Renault'un Türkiye'de üreteceği dev SUV'u Renault Boreal ortaya çıktı Zor günleri geride bırakan Mine Tugay da yaz tatili sezonunu açtı Zor günleri geride bırakan Mine Tugay da yaz tatili sezonunu açtı İsrail'den Suriye'nin kalbi Şam'a peş peşe saldırılar İsrail'den Suriye'nin kalbi Şam'a peş peşe saldırılar Kızıl Goncalar'ın güzel Zeynep'i Mina Demirtaş'ı görenler tanıyamadı Kızıl Goncalar'ın güzel Zeynep'i Mina Demirtaş'ı görenler tanıyamadı
Antalya'da deniz enfeksiyonu alarmı: Denize giren çocuğun vücudu lekelerle kaplandı! Antalya'da deniz enfeksiyonu alarmı: Denize giren çocuğun vücudu lekelerle kaplandı! Bebek katili Öcalan sürpriz bir siyasetçiye İmralı'dan mektup yazmış Bebek katili Öcalan sürpriz bir siyasetçiye İmralı'dan mektup yazmış İstanbul'da cansız bedeni valizden çıkan genç kız cinayetinde kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı İstanbul'da cansız bedeni valizden çıkan genç kız cinayetinde kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı Pantolonlarıyla havuza girmeye kalkışan yabancı uyruklu magandalar, siteyi savaş alanına çevirdi Pantolonlarıyla havuza girmeye kalkışan yabancı uyruklu magandalar, siteyi savaş alanına çevirdi Konser temposuna tatil molası veren Simge Sağın mankenlere meydan okudu Konser temposuna tatil molası veren Simge Sağın mankenlere meydan okudu Hafsanur Sancaktutan ve Kubilay Aka, aşk tatilinde Tayland'ın altını üstüne getirdi Hafsanur Sancaktutan ve Kubilay Aka, aşk tatilinde Tayland'ın altını üstüne getirdi Hükümetin kamu işçisine 3. zam teklifi ortaya çıktı Hükümetin kamu işçisine 3. zam teklifi ortaya çıktı Yeryüzündeki cehennemin kapısı açıldı: Bir kilometrelik çatlak oluştu Yeryüzündeki cehennemin kapısı açıldı: Bir kilometrelik çatlak oluştu İmamoğlu'nun ''Akın Gürlek'' davasında karar çıktı! İmamoğlu'nun ''Akın Gürlek'' davasında karar çıktı! ''Cep''teki yeni tehlikenin adı Karekod oldu Ne olacak deyip sakın taratmayın! ''Cep''teki yeni tehlikenin adı Karekod oldu Ne olacak deyip sakın taratmayın!