Milletvekili Altunyaldız’dan Akşehir’e Ziyaret

Milletvekili Altunyaldız’dan Akşehir’e Ziyaret

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız Akşehir'e gelerek AK Parti...

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız Akşehir'e gelerek AK Parti Akşehir teşkilatıyla bir araya geldi.

AK Parti İlçe binasında düzenlenen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Toplantıda İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da halihazırda park ve bahçelerin elektrik sarfiyat bedelini belediyelerin, sokak aydınlatma elektrik sarfiyat bedelinin ise hazine tarafından karşılandığını ancak önümüzdeki zamanda sokak aydınlatmasının da belediyelere devredileceğinin altını çizerek Akşehir Belediyesi olarak güneş enerjisiyle elektrik üretimi için lisans başvurusu yaptıklarını belirterek bu konuda Milletvekili Altunyaldız'dan destek istedi.

Başkan Akkaya ayrıca Teşvik Yasası'nın bölge bazında değil ilçe bazında planlanması talebinde bulunarak Konya'nın ikinci teşvik bölgesinde, Afyon'un ise 4. Teşvik bölgesinde yer aldığını, Akşehir'deki yatırım yapacakların ve yatırımcıların Afyon'a kaydığını belirterek, Teşvik Yasası'nın bölge bazında değil ilçe bazında planlanması için çalışma yapılması için talepte bulundu. Toplantıda Milletvekili Ziya Altunyaldız, partililerden gelen soruları da yanıtladı. Toplantının ardından Milletvekili Altunyaldız ve beraberindeki heyet, Nasreddin Hoca Türbesi'ni ziyaret etti.

Türbe ziyaretinin ardından Milletvekili Ziya Altunyaldız ve beraberindekiler, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'nın saldırısı sonucu yaralandıktan sonra tedavi altına alındığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Nebi Arslan'ın baba ocağına giderek, burada şehit yakınlarına başsağlığı diledi.