Milletvekili Bakır Kayseri Çocuk Yuvası Ve Kız Yetiştirme Yurdu’nu Ziyaret Etti

Milletvekili Bakır Kayseri Çocuk Yuvası Ve Kız Yetiştirme Yurdu’nu Ziyaret Etti

AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Çocuk Yuvası Ve Kız Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

- AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Çocuk Yuvası Ve Kız Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

Kız Yetiştirme Yurdu binasının depreme dayanıksız olduğundan boşaltıldığını, boşaltılan bina yerine, 6 tane sevgi evi inşa edileceğini ve 275 m2 olan sevgi evlerinde, her evde 10 çocuğun kalacağını söyleyen Bakır, söz konusu inşaatların 2013 yılı yatırım programına dahil edilmesi için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile bizzat görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Binaların Kayseri’deki Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığı’na ait 24 dönüm arazide inşa edileceği ve arazi ifraz ve tevhid işlemlerinin tamamlandığını kaydeden Gündeş Bakır, yeni yapılacak olan 6 sevgi evi için Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile görüşerek zemin etüdü, binaların statik projeleri, dış cephe mimarileri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nun ardından, Kayseri Kadın Sığınma Evi’ni de ziyaret eden Gündeş Bakır, kadınların sıkıntı ve isteklerini dinledi. Gündeş Bakır, Kadın Sığınma Evi’nde kalan işsiz kadınlara iş imkânı sağlanması için Kaymek ile görüşmelerde bulundu.

MİLLETVEKİLİ BAKIR KAYSERİ ÇOCUK YUVASI VE KIZ YETİŞTİRME YURDU’NU ZİYARET ETTİ

MİLLETVEKİLİ BAKIR KAYSERİ ÇOCUK YUVASI VE KIZ YETİŞTİRME YURDU’NU ZİYARET ETTİ